Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΕ - ΟΤΕ
Υπέγραψε τις αντεργατικές ανατροπές

Τη σφραγίδα της στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, με την κατάργηση της μονιμότητας και την τεράστια μείωση του προσωπικού στον ΟΤΕ, έβαλε και επίσημα χτες η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΟΜΕ - ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ), υπογράφοντας το κείμενο των αντεργατικών επιδιώξεων της διοίκησης του Οργανισμού.

Με τη στήριξη της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας, η διοίκηση του Οργανισμού βάζει μπρος την επιχείρηση «εκκαθάρισης» χιλιάδων εργαζομένων μέσω των προγραμμάτων «εθελούσιας» εξόδου. Η μείωση του προσωπικού, κατά 6.000 περίπου άτομα, τίθεται σε εφαρμογή. Τα Ταμεία σύνταξης και ο κρατικός προϋπολογισμός επωμίζονται το τεράστιο κόστος της μαζικής εξόδου των εργαζομένων και της συνταξιοδότησής τους. Η πλειοψηφία της ΟΜΕ - ΟΤΕ συμφώνησε και στην άρση της μονιμότητας, καθώς, όπως και επίσημα ανακοινώνει η διοίκηση του ΟΤΕ, «όλες οι μελλοντικές προσλήψεις στον ΟΤΕ θα γίνονται με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου»! Μια τέτοια εξέλιξη ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση της μονιμότητας του συνόλου των εργαζομένων στον ΟΤΕ, ενώ αποτελεί «πιλότο» και για άλλες ΔΕΚΟ.

Ο Ν. Σιτζάνης, εκ μέρους της ΕΣΚ - ΟΤΕ, καταδικάζει την επαίσχυντη συμφωνία και καλεί τους εργαζόμενους του ΟΤΕ να μην αποδεχτούν αυτά τα αντεργατικά μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ