Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές ζητούν παραίτηση Χριστόδουλου

Ο Γ. Παπανδρέου προτείνει δημοψήφισμα, για το διαχωρισμό «κράτους - Εκκλησίας» και καταγγέλλει την κυβέρνηση για «σχέσεις συναλλαγής» με την Εκκλησία, ενώ την ίδια στιγμή βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν την «παραίτηση» του Χριστόδουλου.

Συγκεκριμένα, τόσο έμμεσα ο Θ. Πάγκαλος με συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «Αλφα», όσο άμεσα και ο Κ. Κουλούρης με χτεσινές δηλώσεις του, έδειξαν την «πόρτα» της εξόδου στο αρχιεπίσκοπο. Από την πλευρά του ο Κ. Σκανδαλίδης με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ «άνοιξε κάποια μέτωπα», με την Εκκλησία, αλλά όπως είπε, «όταν άνοιξε αυτά τα μέτωπα βρήκε απέναντί του ένα πολύ μεγάλο μέτωπο στο οποίο συμμετείχε ολόκληρη η συντηρητική παράταξη». Ο ίδιος χρησιμοποίησε το θέμα των ταυτοτήτων για να προσθέσει ότι «βρήκε απέναντί του το πολιτικό σύστημα και μάλιστα με πρωτοκαθεδρία του σημερινού πρωθυπουργού, ο οποίος πήγε και υπέγραψε στο δημοψήφισμα της Εκκλησίας».

Πάντως ο Κ. Σκανδαλίδης έκανε λόγο για μια «άλλου τύπου ένταξης της Εκκλησίας στη δομή του κράτους και της κοινωνίας» και «αναθεώρηση των σχέσεων της Εκκλησίας με το κράτος» που όπως πρόσθεσε πάνω σ' αυτές «θα συζητήσουμε και το χωρισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ