Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταθέσεις στην Ασφάλεια

Στην Ασφάλεια Αττικής κατέθεσε χτες ο αδερφός του Απ. Βαβύλη, Διονύσης. Στις ερωτήσεις των αστυνομικών για τις δραστηριότητες του αδερφού του, είπε ότι δεν τις γνωρίζει πλήρως και δεν ξέρει τίποτα γι' αυτά που έχουν αναφερθεί στα ΜΜΕ. Τον επισκεπτόταν στο διαμέρισμά του στην οδό Μελά στο Χολαργό, αλλά μετά τα περσινά Χριστούγεννα δεν είχε καμιά επαφή μαζί του. Πολλές φορές, του δάνειζε τη μοτοσικλέτα του για να μετακινείται, ενώ συμμετείχε στην ίδρυση της «Magna Graecia».

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος του Απόστολου Βαβύλη δήλωσε πως ο πελάτης του θα έρθει στη χώρα του για να δικαστεί και δε θα ζητήσει καθεστώς προστατευμένου μάρτυρα, ενώ στα γραφεία της Ασφάλειας Αττικής προσήλθε και ο απόστρατος Γιάννης Τριανταφυλλάκης, προκειμένου να καταθέσει τα όσα γνωρίζει σχετικά με τη δραστηριότητα, αλλά και το πού πιθανόν βρίσκεται ο καταζητούμενος Απόστολος Βαβύλης.

Σε όλα τα ερωτήματα που του έθεσαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, καθώς και στα ερωτήματα των δημοσιογράφων αργότερα, ο Γ. Τριανταφυλλάκης παρέπεμπε στην εισαγγελέα που ερευνά το θέμα και στην οποία έχει δώσει κατάθεση.

Εξάλλου, δεν αναμένεται να εξεταστεί για δεύτερη φορά η πρώην σύζυγος του Απ. Βαβύλη, Μ. Κοέν, ούτε και η μητέρα του Αλεξάνδρα Βαβύλη. Ετσι, αναμένεται να ολοκληρωθεί η δικογραφία, η οποία σε σύντομο διάστημα θα δοθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Σύμφωνα με εκτίμηση αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., ο Απ. Βαβύλης εγκατέλειψε το διαμέρισμά του στο Χολαργό το χρονικό διάστημα 4-8 Φλεβάρη.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, παρουσιάστηκε χτες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αυτόκλητος μάρτυρας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι διαθέτει πληροφορίες για τον Απ. Βαβύλη. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, προτίθεται σύντομα να παραδοθεί. Ωστόσο, παραπέμφθηκε στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Ο αυτόκλητος μάρτυρας είναι Ελληνας, που είχε επενδύσει στις αλβανικές «πυραμίδες».

Αποκαλύψεις από «Το Ποντίκι»

Η εφημερίδα «Το Ποντίκι» παρουσιάζει απόρρητο έγγραφο της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, σύμφωνα με το οποίο η συνεργασία του Απόστολου Βαβύλη με τον Αλβανό καταζητούμενο Βεχμπί Αλί Μουτσάι φαίνεται δεδομένη για ένα διάστημα.

Ο τελευταίος είχε στρατολογηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες της Αλβανίας, όταν πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο Σαλί Μπερίσα, προκειμένου να ιδρυθεί ο όμιλος VEPA, που αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία του συστήματος των «πυραμίδων». Εκτιμάται, δε, ότι από την οικονομική δραστηριότητα του ομίλου παρέχεται και οικονομική κάλυψη των αλβανικών μυστικών υπηρεσιών που δρουν στη χώρα μας.

Ο Α. Μουτσάι έχει σχέσεις με τον Ι. Ρουγκόβα και παράγοντες που υποκινούν τον ένοπλο αγώνα στο Κόσσοβο, συνδέεται σε ηγετικό επίπεδο με τους Αλβανούς της FYROM, ενώ στέλνει παράνομα, και παρά το εμπάργκο, πετρέλαιο, όπλα και ναρκωτικά στη Σερβία και τη Βοσνία. Μάλιστα, η ΕΥΠ προσπάθησε με στέλεχός της να εισχωρήσει στις συμμορίες όπλων και ναρκωτικών, με στόχο το κύκλωμα διακίνησης ραδιενεργών υλικών, στο οποίο φερόταν ως «εγκέφαλος» ο Α. Μουτσάι. Ο τελευταίος είχε αγοράσει και κατοικούσε σε πολυτελή οικία στην Εκάλη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνελήφθη στην Ιταλία ο Απ. Βαβύλης (2005-04-23 00:00:00.0)
Συνεχίζεται το «θρίλερ» με τον Βαβύλη (2005-03-18 00:00:00.0)
Στα ίχνη του Βαβύλη βρίσκονται οι διωκτικές αρχές (2005-03-16 00:00:00.0)
Κατέστρεψαν έγγραφα που αφορούσαν τον Βαβύλη (2005-03-11 00:00:00.0)
Πρακτορολίκια, κατασκοπία, ναρκωτικά, μπίζνες... (2005-03-01 00:00:00.0)
ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ (2005-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ