Πέμπτη 10 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ 2005
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Με τη ΓΣΕΕ της υποταγής ή με το ΠΑΜΕ της ανατροπής;

Μιλώντας χτες βράδυ στην πλατιά σύσκεψη της Γραμματείας Νέων ο Γιώργος Μαυρίκος έκανε εκτενή αναφορά στην αναγκαιότητα να πετύχει η απεργία στις 17 Μάρτη, στη δυνατότητα κλιμάκωσης του ταξικού αγώνα και στο ρόλο της Εργατικής Νεολαίας για το παρόν και το μέλλον του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Για το τελευταίο αυτό σημείο, ανάμεσα στα άλλα, υπογράμμισε:

«Από τη φύση και τη θέση της η εργατική και εργαζόμενη νεολαία αντικειμενικά ταυτίζεται με το χαρακτήρα και τους στόχους του ΠΑΜΕ. Οπως η νεολαία δε "γουστάρει" τους καρπαζοεισπράκτορες έτσι και το ΠΑΜΕ δε "γουστάρει" την υποταγή και το ραγιαδισμό. Οπως εσείς θέλετε, από το θυμό και την αγανάκτηση, να φέρετε τούμπα τον κόσμο, έτσι και το ΠΑΜΕ επιδιώκει τη συνολική ρήξη με το καπιταλιστικό σύστημα. Οπως η νέα γενιά δικαιούται και απαιτεί ξεκάθαρο τοπίο για το παρόν και το μέλλον της, έτσι και τα ταξικά συνδικάτα απαιτούν πλήρη και σταθερά εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για την εργατική τάξη και τα παιδιά της.

Απέναντι σ' αυτή την αγωνιστική λογική βρίσκεται η γραμμή της πλειοψηφίας σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και μια σειρά μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Ολοι αυτοί οι γραφειοκρατικοί μηχανισμοί βολοδέρνουν στα λασπόνερα της ταξικής συνεργασίας, στα πλοκάμια των κοινωνικών διαλόγων, στις αυλές των ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Η γραμμή τους συνεπάγεται σοβαρούς κινδύνους για το μέλλον το δικό σας και το μέλλον του Εργατικού Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Απομονώστε τους! Γραφτείτε όλοι οι νέοι στα συνδικάτα και ανατρέψτε τους σημερινούς συσχετισμούς. Με αφορμή την απεργία στις 17 Μάρτη και τον επόμενο μεγάλο σταθμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς γυρίστε την πλάτη στη ΓΣΕΕ της υποταγής και στρατευτείτε συνειδητά με το ΠΑΜΕ της ανατροπής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ