Πέμπτη 10 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ
Στο εδώλιο ο συνδικαλιστής αντί του χαφιέ

Σήμερα, στο Εφετείο Αθηνών, η δίκη του Γ. Πάσουλα, γγ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η φάμπρικα των συνδικαλιστικών διώξεων, ενάντια σε κάθε φωνή που τολμάει να αμφισβητήσει την αντιλαϊκή πολιτική, τόσο της τωρινής, όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης. Σήμερα, στο εδώλιο του Εφετείου Αθηνών (κτ. 2), κάθεται ο Γ. Πάσουλας γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και στέλεχος του ΠΑΜΕ, για να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό, με την κατηγορία της «πρόκλησης ελαφριάς σωματικής βλάβης» σε βάρος ασφαλίτη, που μαγνητοσκοπούσε την απεργιακή συγκέντρωση των οικοδόμων στις 20 Οκτώβρη του 1999. Πρωτόδικα, ο Γ. Πάσουλας είχε καταδικαστεί σε τρίμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή, κυρίως με βάση τις καταθέσεις του φερόμενου ως θύματος ασφαλίτη Π. Γιουβανάκη και του τροχονόμου Μ. Ρηνάκη.

Οι δυο μάρτυρες δεν είχαν αναγνωρίσει τον Γ. Πάσουλα και η αστυνομία τον αναγόρευσε σε κατηγορούμενο ύστερα από φωτογραφική απεικόνιση από βίντεο και αναγνώριση από το Τμήμα Ταυτοτήτων της αστυνομικής υπηρεσίας. Η πρωτόδικη απόφαση ουσιαστικά επιβράβευε το χαφιεδισμό της Ασφάλειας και την τακτική της να παρακολουθεί και να μαγνητοσκοπεί τις εκδηλώσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και ιδιαίτερα των ταξικών συνδικάτων.

Ο Πασχάλης Γιουβανάκης είχε ξεσκεπαστεί από τους απεργούς οικοδόμους, όταν σε εντεταλμένη υπηρεσία και με μια κάμερα στο χέρι κατέγραφε την απεργιακή συγκέντρωση έξω από το ΙΚΑ στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου. Η αποκάλυψή του προκάλεσε την οργή των διαδηλωτών, καθώς πάνω του βρέθηκαν μεταξύ άλλων τρικ που έγραφαν «Ο αγώνας για δικαίωση συνεχίζεται. Δόξα και τιμή στον Γεώργιο Παπαδόπουλο», ενώ στη βιντεοκασέτα, που κρατήθηκε από τους διαδηλωτές, αποκαλύφτηκε ότι υπήρχαν πλάνα και από την προηγούμενη κινητοποίηση των οικοδόμων στις 9 Σεπτέμβρη 1999.

Την ώρα του περιστατικού, ο Γ. Πάσουλας συμμετείχε στη συνάντηση αντιπροσωπείας των οικοδόμων με τον τότε διοικητή του ΙΚΑ και κατά την έξοδό του από το κτίριο μεσολάβησε για να αποτρέψει τα χειρότερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ