Πέμπτη 10 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ 2005
Ενθαρρυντικά τα μηνύματα από τους χώρους δουλιάς

Με την ολοκλήρωση των συσκέψεων στους νομούς όλης της χώρας και με το πρόγραμμα των εξορμήσεων να «τρέχει», οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αρχίζουν να μπαίνουν στην τελική ευθεία για την πανεργατική απεργία της 17ης Μάρτη. Τα μηνύματα από τις καθημερινές περιοδείες στους χώρους δουλιάς είναι ενθαρρυντικά για την τελική έκβαση της απεργίας, ενώ νέα σωματεία και συνδικάτα προστίθενται μέρα με τη μέρα στη λίστα του απεργιακού μετώπου. Από τις πλατείες όλης της χώρας, οι εργαζόμενοι θα στείλουν στις 17 Μάρτη ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι «δεν πάει άλλο» με την πολιτική που εξασφαλίζει περισσότερα για τους λίγους και λιγότερα για τους πολλούς.

Δεκάδες είναι οι απεργιακές συγκεντρώσεις που είχαν οριστικοποιηθεί μέχρι και χτες. Στην Αθήνα, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κάνιγγος. Οι ταξικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης καλούν τους απεργούς σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου και του Πειραιά στις 10 στον Ηλεκτρικό Σταθμό της πόλης.

Το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, που απαντάει στις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, αποτελεί σημείο αγωνιστικής συνάντησης για τους εργαζόμενους όλων των κλάδων. Το αίτημα για 1.200 ευρώ κατώτερο μισθό, 48 ευρώ κατώτερο μεροκάματο, 960 ευρώ κατώτερη σύνταξη, για πλήρη και σταθερή δουλιά για όλους, για σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και Παιδεία κερδίζει όλο και περισσότερες συνειδήσεις εργαζομένων, κόντρα στη λογική της συναίνεσης και της «αντοχής της οικονομίας».

Αύριο στην Αθήνα οι εξορμήσεις των ταξικών συνδικάτων συνεχίζονται στον «Φωκά» και το «Χόντος» της Ερμού, στον «Καλυβιώτη», στα εμπορικά καταστήματα της Πανεπιστημίου, στις καθαρίστριες του «Ωνάσειου», στο «Πλαίσιο», στα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Καλλιθέας, στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, στην «ΑΣΠΡΟΦΟΣ», στη χωματερή του Σχιστού, στα εργοστάσια μετάλλου της Ελευσίνας, στην Εφορία της Γούβας, στον ΟΑΕΔ του Ηρακλείου, στα ΕΛΤΑ Χαλανδρίου, στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αθήνας, στο αμαξοστάσιο καθαριότητας της Ιεράς Οδού, στις νευροψυχιατρικές κλινικές της Πεντέλης και στους νοσηλευτές του «Ωνάσειου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ