Πέμπτη 10 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ 2005
ΦΘΙΩΤΙΔΑ - ΒΟΙΩΤΙΑ
Τα εργοστάσια στην πρώτη γραμμή

Με όλες του τις δυνάμεις το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έχει ριχτεί στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας της 17ης Μάρτη και των κατά τόπους απεργιακών συγκεντρώσεων στους δύο νομούς της Στερεάς. Ηδη από την προηγούμενη Παρασκευή, μέλη και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έχουν περιοδεύσει σε πολλούς εργασιακούς χώρους συζητώντας με τους εργαζόμενους, τα προβλήματα, τις αιτίες, αλλά και τις προτάσεις επίλυσης που προβάλλει το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Στη Λαμία, έχουν γίνει εξορμήσεις σε εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ, στη ΔΕΗ και στα γιαπιά με οικοδόμους της Σπερχειάδας και της Ακρίδας, έγιναν ομιλίες από τον Θ. Τσέτσο, μέλος της Γραμματείας φθιώτιδας του ΠΑΜΕ και του ΔΣ του ΕΚΦ, σε συγκεντρώσεις εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας και στα ΕΛΤΑ Λαμίας. Οι περιοδείες, εξορμήσεις και συγκεντρώσεις συνεχίστηκαν, χτες, στα εργοστάσια «ΛΑΤΖΗΣ», «Τσακίρης» και «DIXAN», ενώ σήμερα θα γίνουν στην «ΑΓΡΟΠΑΚ», στον ΟΣΕ Λαμίας, ζυθοποιία Αταλάντης, «SOULIS».

Η Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ, απευθυνόμενη στους εργαζόμενους και στο λαό της Φθιώτιδας, τους καλεί να δώσουν μήνυμα αντίστασης, αλλά και ανατροπής και ρήξης με την αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική και να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Πάρκου, στις 10 το πρωί.

Απόφαση για 24ωρη απεργία έχει πάρει και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, κάτω από την πίεση των προβλημάτων και των ταξικών δυνάμεων.

Στη Βοιωτία, όπου οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ διοργανώνουν συγκεντρώσεις στη Λιβαδειά, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στις 12 το μεσημέρι και στη Θήβα, στην κεντρική πλατεία στις 11 π.μ., έχουν γίνει εξορμήσεις στα εργοστάσια «PIPE-LIFE», «ΕΛΒΑΛ» και «ΧΑΛΚΟΡ» (ομίλου Στασινόπουλου). Επίσης, σύσκεψη με εργαζόμενους της «ΒΙΝΤΕΡ», ενώ σήμερα, θα γίνει ομιλία σε συγκέντρωση εργαζομένων του ίδιου εργοστασίου.

Σήμερα το μεσημέρι θα γίνουν εξορμήσεις στα εργοστάσια «ΜΟΡΝΟΣ», «CARPICO», «ΜΑΪΛΗΣ» και «ΠΕΠΣΙ», ενώ το πρωί θα γίνει εξόρμηση στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, στις δημόσιες υπηρεσίες, στο ΙΚΑ και τράπεζες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ