Πέμπτη 10 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ 2005
ΤΑΞΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Να γίνει υπόθεση των εργαζομένων

Σε ανάληψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών προκειμένου σωματεία και Ομοσπονδίες, στο χώρο του Δημοσίου, να πάρουν αποφάσεις για 24ωρη απεργία στις 17 Μάρτη, καλεί η Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση (ΤΑΔΗΣΥ) τους εργαζόμενους με ανακοίνωσή της. Ταυτόχρονα τους καλεί να υιοθετήσουν και να προβάλουν το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ και να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην πλατεία Κάνιγγος στις 12 το μεσημέρι, την ημέρα εκείνη.

Η ΤΑΔΗΣΥ σημειώνει ότι η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, «συνεχίζει και εντείνει σε όλους τους τομείς την αντιλαϊκή και αντεργατική της πολιτική». Την ώρα που δίνει νέα προνόμια στο κεφάλαιο, μειώνει παραπέρα την αγοραστική δύναμη των μισθών. Οι ευέλικτες εργασιακές σχέσεις επεκτείνονται και οι συμβασιούχοι συνεχίζουν να βρίσκονται σε μόνιμη πολιτική και εργασιακή ομηρία. Η Παιδεία και η Υγεία εμπορευματοποιούνται παραπέρα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση γίνεται μακρύ χέρι του κράτους του κεφαλαίου. Η Δημόσια Διοίκηση αναδιαρθρώνεται για να υπηρετήσει αποτελεσματικότερα τις γενικότερες αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις κ.α. Συνυπεύθυνες γι' αυτήν την κατάσταση, τονίζει η ΤΑΔΗΣΥ, είναι οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΠ). Τώρα βέβαια κάτω από την πίεση που ασκούν τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων, καθώς και το αγωνιστικό προσκλητήριο του ΠΑΜΕ, πήραν απόφαση για τετράωρη στάση εργασίας στις 17 Μάρτη. Μια κινητοποίηση που βρίσκεται πίσω από τις ανάγκες των εργαζομένων και που στα αιτήματα που θέτει ενσωματώνει τις αντεργατικές επιλογές της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να κάνουν δική τους υπόθεση αυτή τη στάση εργασίας και να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε Ομοσπονδίες και Σωματεία να πάρουν αποφάσεις για 24ωρη απεργία. Να προβάλουν το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ, το οποίο ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες όλων των εργαζομένων και συγκρούεται με το σύνολο της πολιτικής και τους φορείς της που γεννά και οξύνει τα προβλήματα των εργαζομένων. Αιτήματα όπως: Πλήρη - σταθερή μόνιμη εργασία για όλους, μείωση του εργάσιμου χρόνου, κατώτερος μισθός 1.200 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 960 ευρώ, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, κατάργηση των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών και αντιεκπαιδευτικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κ.ά. Αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών αναγκών μέσα από το δημόσιο, δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα, κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικής Εκπαίδευσης, διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ