Παρασκευή 11 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Με όραμα τον καπιταλισμό

«Η περεστρόικα, δυστυχώς, δε γέννησε μια δεύτερη Ρώσικη Επανάσταση. Αντιθέτως δημιούργησε ένα φοβερό κενό (...) την κατάρρευση ακολούθησε μια περίοδος κοινωνικής, οικονομικής και πολιτισμικής καταστροφής από την οποία οι λαοί της Σοβιετικής Ενωσης δεν έχουν ακόμη εξέλθει. Η ανάκαμψη λαμβάνει ήδη πολύ περισσότερο χρόνο από όσον πήρε στη Ρωσία να ανακάμψει μετά τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους (...) ακόμη και οι υποστηρικτές της περεστρόικα συνειδητοποίησαν ότι το σχέδιο μεταρρύθμισης του κομμουνισμού ή της δημιουργίας μιας σοσιαλδημοκρατικής ΕΣΣΔ ήταν ανέφικτο. Δεν υπήρξε όραμα από εκείνους που πίστεψαν ότι ο σκοπός θα έπρεπε να είναι ένα πλήρως καπιταλιστικό σύστημα φιλελεύθερου δυτικού τύπου, κυρίως αμερικανικού» (ο Ερικ Χομπσμπάουμ/ ΤΟ ΒΗΜΑ).

Αν... Βαρθολομαίος;

«Αν ήμουν στο εθνικό κοινοβούλιο, είναι βέβαιο, ότι δε θα παρευρισκόμουν εάν το υπόλογο πρόσωπο, ο κ. Χριστόδουλος, παρευρισκόταν» (ο Ν. Σηφουνάκης στην ΑΥΓΗ).

Με ελαφρά πηδηματάκια...

«Ο αρχιεπίσκοπος έχει θέση στη Βουλή κατά την τελετή της ορκωμοσίας. Στα έδρανα των επισήμων. Οχι να χοροστατεί στο προεδρείο» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

«Καθαρά χέρια»

«Για να δούμε πόσο καθαρά είναι τα χέρια. Διότι όπου "ανάπτυξη" ίσον λιτότητα, όπου "ανταγωνισμός" ακρίβεια και όπου "κάθαρση" βρωμιά» (Ο Δ. Δανίκας στα ΝΕΑ).

Ο ειδικός

«Ποιος συμμετείχε, μεταξύ των άλλων, ως ειδικός επί των βαλκανικών ζητημάτων στην ενδιαφέρουσα στρογγυλή τράπεζα για το Κόσσοβο, που έγινε την περασμένη εβδομάδα από το ΕΛΙΑΜΕΠ στη Θεσσαλονίκη; Ο Αλεξ Ρόντος! (Χα...)» (στο ΠΟΝΤΙΚΙ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ