Πέμπτη 24 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΕΡΑΜΕΙΚΗ ΙΩΝΙΑ» - ΝΕΑ ΑΡΤΑΚΗ
Αλλοι πενήντα στην πυρά της ανεργίας

Την εργοδοτική ασυδοσία βιώνουν καθημερινά στο πετσί τους οι εργάτες στην «Κεραμεική ΙΩΝΙΑ» της Νέας Αρτάκης, στο εργοστάσιο των μεγαλοβιομηχάνων Παπαλεξόπουλου - Κανελλόπουλου (ο πρώτος υπήρξε και πρόεδρος του ΣΕΒ επί σειρά ετών). Επικαλούμενη λόγους «ανταγωνισμού», η διεύθυνση επιχειρεί να φέρει την επιχείρηση στα όρια της λειτουργίας της, εξαγγέλλοντας την «οικειοθελή αποχώρηση» 50 εργαζομένων, αρχικά μέχρι τις 24 Μάρτη και με παράταση μέχρι το τέλος του μήνα.

Το 1997 η «Κεραμεική ΙΩΝΙΑ αριθμούμε 235 εργαζόμενους, 54 από τους οποίους απολύθηκαν την ίδια χρονιά. Το 2003, άλλοι 75 εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία. Οι απολύσεις πέρασαν με δεδομένη τη συναίνεση της πλειοψηφίας στο σωματείο (ΠΑΣΚΕ) που έβαλε «πλάτη» και πίεσε τους εργαζόμενους να δεχτούν τις επιλογές της εργοδοσίας για «οικειοθελείς αποχωρήσεις». Αυτή η φιλοεργοδοτική στάση του σωματείου ενθάρρυνε τον εργοδότη να ξεπαστρέψει άλλους 50 εργαζόμενους σήμερα.

Το δίδυμο των μεγαλοβιομηχάνων έχει παρελθόν. Στις αρχές της δεκαετίας του '90, ο τότε πρόεδρος του ΣΕΒ Παπαλεξόπουλος, ιδιοκτήτης και της «Κεραμεικής ELIKI» στη Χαλκίδα, έκλεισε «εν μία νυκτί» το εργοστάσιο και πέταξε στο δρόμο 200 περίπου εργαζόμενους, όταν, λίγες ημέρες πριν, σε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, εξήρε την εργατικότητα των εργαζομένων και την καλή πορεία της επιχείρησης!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ