Πέμπτη 24 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑΣ
Δεν έχουν λεφτά για ... αυξήσεις

και καλούν την ξεπουλημένη πλειοψηφία της ΠΝΟ να στηρίξει τις διεκδικήσεις τους προς την κυβέρνηση

Οι εκφυλιστικές διαδικασίες και οι εκβιασμοί των εφοπλιστών ήταν ό,τι κυριάρχησε στην πρώτη διαπραγματευτική συνάντηση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με την Ενωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Οι εφοπλιστές έκαναν καθαρό ότι ...οι ανατιμήσεις στα καύσιμα, οι μη «ανταγωνιστικές» οργανικές συνθέσεις των ακτοπλοϊκών πλοίων, αλλά και ο νόμος που προβλέπει την απόσυρση των ακτοπλοϊκών πλοίων στα 30 χρόνια δεν τους δίνει περιθώρια για επενδύσεις, για κέρδη και κατά συνέπεια για αυξήσεις στους μισθούς! Μάλιστα, κάλεσαν τη... διοίκηση της Ομοσπονδίας να τους... δώσει και «χείρα βοηθείας» στις διεκδικήσεις τους απέναντι στην κυβέρνηση!

Την επιθετικότητά τους οι ακτοπλόοι εφοπλιστές αντλούν τόσο από την εφοπλιστόδουλη κυβερνητική πολιτική, όσο και από τη στάση της ίδιας της ΠΝΟ η οποία, με ευθύνη της πλειοψηφίας της διοίκησής της και συγκεκριμένα των συνδικαλιστών των παρατάξεων ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚΕ και ΑΠ (ΣΥΝ), φροντίζει να στρώνει το δρόμο στους εφοπλιστές. Χαρακτηριστική απόδειξη αποτελεί ο τρόπος που η πλειοψηφία «έκλεισε» την πρόσφατη πανναυτεργατική απεργία, αλλά και το ίδιο το διεκδικητικό πλαίσιο, με το οποίο προσήλθε στις διαπραγματεύσεις. Πλαίσιο που, όπως αυτό το οποίο πρόβαλε και στην απεργία, απέχει παρασάγγας από τις πραγματικές ανάγκες και τα προβλήματα των ναυτεργατών και προτείνει... αυξήσεις με ποσοστό 9%, το οποίο είναι έτοιμη να το παζαρέψει, όπως συνήθως, προς τα κάτω.

Οι εκπρόσωποι των ταξικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, που συσπειρώνονται στις γραμμές του ΠΑΜΕ, κατήγγειλαν αυτές τις διαδικασίες και απαίτησαν την άμεση σύγκλιση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ