Πέμπτη 24 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - «ΦΑΚΤΟΡΙ»
Να κοπεί ο... βήχας της εργοδοσίας

Απέλυσε εργαζόμενη που πήρε μέρος στην απεργία της 17 Μάρτη. Παρέμβαση των εμποροϋπαλλήλων

Την παράδοση του συνδικαλιστικού γκέτο της «ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ ΠΑΤΡΑΪΚΗΣ» που λειτουργούσε στην οδό Πειραιώς στο Ρέντη, ζήλεψε η διοίκηση του πολυκαταστήματος «ΦΑΚΤΟΡΙ» που λειτουργεί σήμερα στο χώρο του παλιού νηματουργείου. Χτες από τη διοίκηση της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά έγινε καθαρό στη διοίκηση της εταιρίας ότι οι εργάτες του Πειραιά δε θα επιτρέψουν να ξεφυτρώσει νέο γκέτο στην καρδιά της πόλης...

Αφορμή για την προειδοποίηση στάθηκε η απόλυση εργαζόμενης στο πολυκατάστημα επειδή πήρε μέρος στην απεργία της 17 Μάρτη. Η εργαζόμενη απολύθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας. Και σα να μην έφτανε αυτό, η διοίκηση του πολυκαταστήματος προκειμένου να εντείνει το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει στους εργαζόμενους για να «καθίσουν καλά», έχει διαδώσει ανεπίσημα ότι το «ραβασάκι» της απόλυσης ετοιμάζεται για δύο ακόμα εργαζόμενες και ότι έπεται συνέχεια!

Οι εμποροϋπάλληλοι του Πειραιά είχαν πάρει μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων της πόλης στις 17 Μάρτη, συσπειρωμένοι στις γραμμές του ΠΑΜΕ και έκλεισαν περίπου 60 εμπορικές επιχειρήσεις. Ανάμεσά τους μεγάλα σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα, ενώ άλλα όπως το «ΦΑΚΤΟΡΙ» υπολειτούργησαν. Το γεγονός της αγωνιστικής διάθεσης των εμποροϋπαλλήλων «θορύβησε» τους εργοδότες οι οποίοι γίνεται φανερό ότι προσπαθούν να ανακόψουν τους αγώνες. Χτες η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του «ΦΑΚΤΟΡΙ» απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης. Και όπως προειδοποίησε, αν η εργαζόμενη δεν επαναπροσληφθεί άμεσα θα ακολουθήσουν από την αρχή της ερχόμενης βδομάδας δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ