Πέμπτη 24 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ»
Πάνω από τους μισούς εργάτες δεν υπέκυψαν στον εκβιασμό

Δεν «έπιασε» στους εργαζόμενους της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος» το όργιο των εκβιασμών και το κλίμα τρομοκρατίας, που τους επέβαλαν από κοινού η εργοδοσία και οι ελεγχόμενοι από αυτήν συνδικαλιστές του εργοστασιακού σωματείου, προκειμένου να αποδεχτούν μια σειρά αντεργατικών μέτρων. Χτες το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία που είχε αρχίσει από προχτές στο εργοστάσιο, στα πλαίσια γενικής συνέλευσης, με την οποία οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν με «ναι» ή «όχι» στην «επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση» που έχει συντάξει η πολυεθνική «Philip Morris» - αγοράστρια της «Παπαστράτος». Πρόκειται για ένα κείμενο που πλήττει μια σειρά από κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλάζει τις εργασιακές τους σχέσεις και με το οποίο η συμβιβασμένη πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου έχει συμφωνήσει. Ομως για να έχει συνένοχους «στο έγκλημα» και τους εργαζόμενους θέλησε να τους αποσπάσει την «έγκριση», κάτω από εκβιασμούς του τύπου ότι αν δε συμφωνήσουν με την «επιχειρησιακή σύμβαση» όλοι οι εργαζόμενοι το εργοστάσιο θα κλείσει και άλλα παρόμοια.

Ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν στους 1.070 εργαζόμενους να ψηφίσουν «ναι» οι 460. Από τους υπόλοιπους 215 είπαν με την ψήφο τους καθαρά «όχι» ενώ οι υπόλοιποι απείχαν τελείως από τη διαδικασία.

Η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ που συνεχώς αυτές τις μέρες με εξορμήσεις στο εργοστάσιο προσπαθεί να συσπειρώσει αγωνιστικά τους εργαζόμενους, τους καλεί να αποκρούσουν την επίθεση που έχει εξαπολυθεί σε βάρος τους να συγκροτήσουν επιτροπές αγώνα και να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ