Τρίτη 12 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τους θέλουν «κράχτες»!

«

Rooms to let», (δηλαδή δωμάτια προς ενοικίαση), γράφουν συνήθως οι ταμπέλες που κραδαίνουν οι ιδιοκτήτες δωματίων, περιμένοντας στα λιμάνια των ελληνικών νησιών τα καράβια με τους τουρίστες. Κάπως έτσι φαίνεται ότι οραματίζεται και η διοίκηση του ξενοδοχείου «Λίδρα Μάριοτ» τους εργαζόμενους, όταν τους καλεί να είναι «πωλητές του ξενοδοχείου σε κάθε τους βήμα»!

Το κάλεσμα απευθύνεται μέσα από την «εφημερίδα» που εκδίδει το Τμήμα Προσωπικού, το περιεχόμενο της οποίας είναι αποκαλυπτικό. Αφού, λοιπόν, ζητά από τους εργαζόμενους να είναι «πρεσβευτές» και «πωλητές» του ξενοδοχείου, τους καλεί ταυτόχρονα, λόγω της «δύσκολης» οικονομικά χρονιάς, να περιορίσουν τις σπατάλες, όπου τις βλέπουν. «Απλά σκεφτείτε προσεχτικά, προτού ανάψετε έναν διακόπτη, ανοίξετε μια βρύση...», αναφέρει χαρακτηριστικά! Ταυτόχρονα, προβλέπει και κίνητρα για όσους από τους εργαζόμενους θα κλείσουν μια δουλιά για το ξενοδοχείο. Ενδεικτικά, όποιος υπάλληλος φέρει οποιοδήποτε γκρουπ στο ξενοδοχείο (10 δωμάτια και πάνω) θα πάρει 1 ευρώ ανά δωμάτιο!

Η «κλάψα» της διεύθυνσης για τη «δύσκολη» χρονιά, αποτελεί πάγια καραμέλα που πιπιλάνε όλοι οι μεγαλοξενοδόχοι. Δεν τους φτάνουν τα κίνητρα που τους παρέχει η κυβέρνηση, οι φοροαπαλλαγές, τα δάνεια, θέλουν και άλλα! Θέλουν να συμπιέσουν και άλλο τους ήδη εξευτελιστικούς μισθούς των 600 περίπου ευρώ που δίνουν. Θέλουν να ασυδοτούν ελεύθερα σε βάρος των εργαζομένων. Να κάνουν «λάστιχο» τις ήδη ελαστικοποιημένες εργασιακές σχέσεις. Να τους χρησιμοποιούν όποτε, όσο και όταν θέλουν για ένα ξεροκόμματο.

Σήμερα, η διεύθυνση του ξενοδοχείου ζητά από τους εργαζόμενους που ξεζουμίζει να γίνουν και «κράχτες» του ξενοδοχείου. Αύριο εκτός από το καθάρισμα, προϋπόθεση για το μεροκάματο μπορεί να αποτελεί και το μαγείρεμα, το σερβίρισμα, η προώθηση και ενοικίαση του δωματίου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ