Τρίτη 12 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Με ταξική ορμή σε όλη τη χώρα

Πάνω από 50 σωματεία συμμετείχαν χτες στην πλατιά σύσκεψη που διοργάνωσε η Τοπική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ

Από τη χτεσινή σύσκεψη που διοργάνωσε η Τοπική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ
Από τη χτεσινή σύσκεψη που διοργάνωσε η Τοπική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ
Με στόχο ν' αναδειχτούν τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε πρωταγωνιστές της οργάνωσης, του σχεδιασμού και του ταξικού γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, εντείνονται οι προετοιμασίες των δυνάμεων του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα ενόψει της 11ης του Μάη. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα ορίστηκε για τις 10 π.μ. στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου. Σε δεκάδες ακόμα πόλεις οριστικοποιούνται τις επόμενες μέρες ο χρόνος και ο τόπος των πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων.

Πλατιά σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Στη μάχη για τον πανεργατικό, ταξικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, μπήκαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη και ήδη δουλεύουν με στόχο να μετατρέψουν τον αγωνιστικό γιορτασμό της σε σταθμό της πάλης των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, ενάντια στα σχέδια της ΕΕ και των δυνάμεων που τη στηρίζουν. Παράλληλα, προβάλλουν τα αιτήματα που συνθέτουν τις σύγχρονες ανάγκες για κάθε λαϊκή οικογένεια, παλεύουν για την οργάνωση της εργατικής τάξης, τη μαζικοποίηση των σωματείων και την ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ.

Μέσα από την πλατιά σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, χτες βράδυ καθορίστηκαν και πρακτικά μέτρα, στην κατεύθυνση ο φετινός γιορτασμός να γίνει παλλαϊκή υπόθεση, μέσα από τη δουλιά σε κάθε εργάτη και υπάλληλο, τη νεολαία, τις γυναίκες, τη διανόηση. Στη σύσκεψη που έγινε χτες βράδυ στο ΕΚΘ, συμμετείχαν εκπρόσωποι περισσότερων από 50 εργατικών σωματείων από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

Τόσο μέσα από την εισήγηση της Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ που παρουσίασε ο Σ. Βαρδαλής, όσο και από τις τοποθετήσεις των εργαζομένων, αναδείχτηκε η ανάγκη να ανοίξει μπροστά στους εργάτες η αντιπαράθεση με τη γραμμή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ να ξεδιπλώσουν το πλαίσιο των αιτημάτων που ακουμπά και εκφράζει τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Σ' αυτή την κατεύθυνση πρέπει όλα τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ όχι μόνο να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή στο γιορτασμό, αλλά να λάβουν όλα εκείνα τα μέτρα που θα συμβάλουν ώστε να γίνει ουσιαστική συζήτηση με τους εργαζόμενους.

Παράλληλα θα παλέψουν ώστε την παραμονή της Πρωτομαγιάς να διοργανωθούν εκδηλώσεις σε όλους τους χώρους δουλιάς, εκθέσεις φωτογραφίας, συνδυασμένα με στάση εργασίας. Να οργανωθεί εκδήλωση και συσκέψεις με τους μετανάστες, που αυτή την περίοδο πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στις κατασκευαστικές εταιρίες.

Ιδιαίτερο βάρος στο πλαίσιο της προπαγάνδας θα δοθεί στους τόπους κατοικίας των εργαζομένων, στις εργατογειτονιές, ώστε σε συνεργασία με άλλους μαζικούς φορείς της συνοικίας ο γιορτασμός της Πρωτομαγιάς να πάρει καθολικό χαρακτήρα. Σημαντικός θα είναι και ο ρόλος της Επιτροπής Νέων του ΠΑΜΕ για την παρέμβασή της στη νεολαία, μέσα από εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους και χώρους όπου συγκεντρώνεται η νεολαία. Ηδη ενόψει της Πρωτομαγιάς διοργανώνει τουρνουά ποδοσφαίρου την Κυριακή 17 Απρίλη.

Στην πορεία προς τις 11 Μάη, το ΠΑΜΕ θα στηρίξει και τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στις 9 Μάη και θα ξεκινήσουν το πρωί με την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Καπνεργάτη και θα κορυφωθούν το απόγευμα με την εκδήλωση που θα γίνει στο Αγαλμα του Βενιζέλου για τους νεκρούς του Μάη του '36 και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Την εκδήλωση διοργανώνουν το Παγκαπνεργατικό Συνδικάτο και το Σωματείο Οδηγών «Ερμής», σε συνεργασία με την ΕΔΥΕΘ και την ΠΕΑΕΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύμορφες εκδηλώσεις για την 1η του Μάη (2007-04-13 00:00:00.0)
Ούτε λεπτό για χάσιμο! (2005-04-22 00:00:00.0)
Σε όλη τη χώρα το μήνυμα του ταξικού γιορτασμού (2005-04-13 00:00:00.0)
Σε συναγερμό οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ (2005-04-03 00:00:00.0)
Στον αγώνα οι εργαζόμενοι! (2000-04-26 00:00:00.0)
Μαχητική απάντηση της εργατικής τάξης (2000-04-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ