Παρασκευή 22 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»
Κυβερνητικές αοριστολογίες

Με αοριστολογίες απαντά η κυβέρνηση στο αίτημα για την κατασκευή της επέκτασης του αεροδρομίου «Μακεδονία», προκειμένου να αναβαθμιστεί, όπως προέκυψε από τη συζήτηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Στην απάντησή του ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, δεν έδωσε κανένα χρονοδιάγραμμα για το διαγωνισμό ανάθεσης του έργου, ενώ επικαλέστηκε σειρά προβλημάτων, μιλώντας για αδιαφανείς διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν, αλλά και για περιβαλλοντικές επιπτώσεις στη γύρω περιοχή, που οδήγησαν στην ακύρωση του προηγούμενου διαγωνισμού.

«Το θέμα δεν είναι μόνον γιατί ακυρώθηκε, αλλά τελικά πότε θα ξαναγίνει αυτός ο διαγωνισμός», σημείωσε παίρνοντας το λόγο ο Γ. Χουρμουζιάδης, μιλώντας για ένα έργο που «τόση σημασία έχει και για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, αλλά και για όλη την εθνική μας οικονομία». Ο βουλευτής του ΚΚΕ πρόσθεσε: «Από ό,τι κατάλαβα κ. υπουργέ δε θα γίνει ποτέ αυτό το έργο. Το θέμα τελικά δεν είναι αν βρισκόμαστε μπροστά σε μια τέτοια αναζήτηση του σωστού τρόπου τακτοποίησης της δημοπράτησης, αλλά τελικά της πολιτικής που ασκείται συγκεκριμένα γι' αυτό το αεροδρόμιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ