Παρασκευή 22 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «ΕΛΑ»
Κατέθεσαν μάρτυρες υπεράσπισης του Κανά

Κατέθεσαν χτες στο δικαστήριο, όπου δικάζονται υποθέσεις εκρήξεων - την ευθύνη των οποίων είχε αναλάβει ο ΕΛΑ - οι πρώτοι μάρτυρες υπεράσπισης του Αγγελέτου Κανά. Η Ευγενία Σάρδη είπε για την Σοφία Κυριακίδου, πρώην σύζυγο του Κανά, ότι από το το 1976, που γνωρίζει τον Κανά, δεν την ήξερε σαν γυναίκα του. «Ποτέ δε ζούσαν μαζί και όποτε η Κυριακίδου ερχόταν στην Κίμωλο, ο Κανάς έφευγε από το σπίτι», είπε, χαρακτηρίζοντας την Κυριακίδου «αλλοπρόσαλλη γυναίκα». Αναφερόμενη στον τρόπο που συμπεριφερόταν στον πρώην σύζυγό της είπε: «Τον έβριζε και έλεγε ότι θα τον καταγγείλει σαν μέλος της "17 Νοέμβρη". Αυτό το άκουσα η ίδια. Γυρνούσε στα καφενεία και έλεγε ότι ο Κανάς είναι ο αρχηγός της 17Ν». Αναφερόμενη τέλος στα σπίτια του Κανά στην Αμορίου και την Πάτμου, που η Κυριακίδου έχει καταθέσει ότι είναι γιάφκες του ΕΛΑ, η Σάρδη είπε ότι τα γνώριζαν πολλοί συγγενείς του Κανά. Στα προβλήματα που είχε με την Κυριακίδου ο Κανάς αναφέρθηκε και η Καλλιόπη Θεοδώρου.

Νωρίτερα, σχολιάζοντας ο Κανάς τους μάρτυρες υπεράσπισης του Χρήστου Τσιγαρίδα, είπε: «Μπορώ από ένστικτο να διακρίνω ποιος είναι με τους έχοντες και ποιος με τους μη κατέχοντες. Αν ο Τσιγαρίδας ήταν αυτό που λέει, έπρεπε να μετέχει στους κοινωνικούς αγώνες. Τέτοια μαρτυρία δεν υπάρχει. Οι μάρτυρες υπεράσπισης που παρουσίασε είναι επαγγελματίες μάρτυρες. Η ομολογία του ότι συμμετείχε στον ΕΛΑ είναι ύποπτη, γιατί στηρίζει το κατηγορητήριο. Ο Τσιγαρίδας κτίζοντας και έχοντας ξενοδοχεία, στηρίζει το καθεστώς που υποτίθεται ότι ήθελε να ανατρέψει».

Ο κατηγορούμενος Κώστας Αγαπίου με δήλωσή του είπε ότι δε θεωρεί αναγκαία ή χρήσιμη την παρουσία δικών του μαρτύρων υπεράσπισης. Αν όμως το δικαστήριο τη θεωρεί αναγκαία ή χρήσιμη, έδωσε λίστα 20 ατόμων, προκειμένου να κληθούν από αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ