Σάββατο 23 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πανεξόρμηση αύριο με τον «Ριζοσπάστη»

Φιλοξενεί τις θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 60χρονα από τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών στις 9 Μάη 1945

Ενα σημαντικό ντοκουμέντο με τις θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 60 χρόνια από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, στις 9 Μάη 1945, θα περιλαμβάνει ο Κυριακάτικος «Ριζοσπάστης». Ενα ντοκουμέντο απαραίτητο για κάθε κομμουνιστή, φίλο και οπαδό του Κόμματος, αλλά και για κάθε προοδευτικό άνθρωπο, που ενδιαφέρεται να γνωρίζει όλη την πραγματική ιστορική αλήθεια για το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τα συμπεράσματα και τα διδάγματα από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Που ενδιαφέρεται να γνωρίζει την ιστορική αλήθεια σχετικά με τα εγκλήματα του φασισμού και του ιμπεριαλισμού. Αλλά και τη μεγάλη συνεισφορά της Σοβιετικής Ενωσης και του ηρωικού Κόκκινου Στρατού στη συντριβή του φασισμού.

Οι θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σπουδαιότητα, καθώς δημοσιεύονται σε μια περίοδο όπου εξαπολύεται λυσσαλέα επίθεση στο σοσιαλισμό, η συμβολή του οποίου στην ήττα του ναζισμού - φασισμού υπήρξε τεράστια, σε μια περίοδο που παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις η προσπάθεια να ξαναγραφτεί η Ιστορία με αναποδογυρισμένα τα πραγματικά γεγονότα. Στόχος των πρωτεργατών αυτής της προσπάθειας δεν είναι απλά και μόνο να παραγραφούν τα ναζιστικά εγκλήματα και οι ευθύνες των ιμπεριαλιστών, που εξέθρεψαν και στήριξαν στην άνοδό του το φασιστικό τέρας, όσο, κυρίως, να υποβαθμίσουν και μειώσουν το ρόλο και την τεράστια προσφορά του σοσιαλισμού, πρώτα απ' όλα της Σοβιετικής Ενωσης και του ηρωικού Κόκκινου Στρατού στην Αντιφασιστική Νίκη, αλλά και, γενικότερα, της Αντίστασης των Λαών και, στη χώρα μας ειδικότερα, της ΕΑΜικής Αντίστασης.


Η επεξεργασία της ΚΕ του ΚΚΕ, που δημοσιεύεται στον «Ρ» της Κυριακής, τιμά τα 60χρονα της Αντιφασιστικής Νίκης, αλλά και συμβάλλει στην ιστορική αλήθεια και την ενημέρωση του ελληνικού λαού. Κυρίως για να βγουν τα σωστά συμπεράσματα και διδάγματα από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη, στο φόντο της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας που εξελίσσεται σήμερα.

Γίνεται κατανοητό ότι αυτό το ντοκουμέντο είναι ανάγκη να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους, ακόμα πιο σημαντικό στους νέους ανθρώπους, που μαθαίνουν την Ιστορία όχι όπως ήταν, αλλά όπως κάποιους τους συμφέρει να την παρουσιάζουν. Ετσι, αύριο Κυριακή, 24 Απρίλη, οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσουν πανεξόρμηση σε όλη τη χώρα, με τον «Ριζοσπάστη» στα χέρια και μαζί το πολύ σπουδαίο ντοκουμέντο που επεξεργάστηκε η ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ