Σάββατο 23 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημοσκοπήσεων συνέχεια...

Νέα δημοσκόπηση βγήκε χτες στη δημοσιότητα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του κλίματος για νέες ανούσιες δικομματικές αντιπαραθέσεις. Πρόκειται για πανελλαδική δημοσκόπηση που έγινε από την GPO, για λογαριασμό της εφημερίδας «ΕΛ.ΤΥΠΟΣ», σε δείγμα 2.000 ψηφοφόρων.

Βασικό χαρακτηριστικό της είναι τα μεγάλα ποσοστά αρνητικής εκτίμησης, τόσο για την κυβέρνηση, όσο και για την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ σημαντική φθορά παρουσιάζουν οι δημοτικότητες τόσο του Κ.Καραμανλή όσο και του Γ.Παπανδρέου, καθώς σχεδόν ο ένας στους τρεις από τους ερωτηθέντες δηλώνει «κανένας από τους δύο».

Σύμφωνα μ' αυτήν, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου καταγράφονται τα ακόλουθα: ΝΔ 36,2%, ΠΑΣΟΚ 33,2%, ΚΚΕ 7,3% ΣΥΝ 3,1%, ΛΑΟΣ 3,8%.

Ως προς τους άλλους δείκτες, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έχουν ως εξής: Για την εικόνα της κυβέρνησης το 52,3% εκφράζεται αρνητικά και το 34,7% θετικά, σε αντίθεση με την εικόνα του πρωθυπουργού, όπου το 49,1% εκφράζεται θετικά και το 33% αρνητικά. Για την εικόνα του ΠΑΣΟΚ το 26,3% εκφράζεται θετικά και το 46,6% αρνητικά, ενώ για την εικόνα του Γ. Παπανδρέου το 42% εκφράζεται θετικά και το 39% αρνητικά. Οσον αφορά στις δημοτικότητες, ο Κ.Καραμανλής συγκεντρώνει 42,2% και ο Γ.Παπανδρέου 26,9%, ενώ το 28,2% των ερωτηθέντων δηλώνει «κανένας απ' τους δύο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ