Σάββατο 23 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεύτερη προθεσμία πήρε η Αντ. Ηλία

Για δεύτερη φορά πήρε προθεσμία η πρώην ανακρίτρια Αντ. Ηλία, η οποία είναι αντιμέτωπη με τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, δωροληψίας δικαστή και συμμετοχής σε συμμορία. Χτες εμφανίστηκε ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά, όπου ζήτησε και πάλι προθεσμία για να ετοιμάσει την κατάθεσή της για μετά το Πάσχα. Είχε κληθεί και την περασμένη Δευτέρα από τον Γ. Σανιδά.

Η Αντ. Ηλία, μαζί με τον αρχιμανδρίτη Ι. Γιοσάκη, φέρεται ως κεντρικό πρόσωπο του παραδικαστικού κυκλώματος. Η κατάθεσή της θεωρείται σημαντική για τον ακριβή προσδιορισμό των διαστάσεων και της δραστηριότητας της «συμμορίας», που, όπως εκτιμά ο Γ. Σανιδάς, είχαν συστήσει δικαστικοί λειτουργοί και δικηγόροι.

Η πρώην ανακρίτρια, η οποία παραπέμπεται και για απόλυση, θα καταθέτει στο πλαίσιο της έρευνας, ενώ με την κατάθεση της συναδέλφου της Ασπ. Μπαλτά ολοκληρώνεται ο κύκλος των φερόμενων ως υπόπτων για την τέλεση αδικημάτων.

Στο μεταξύ, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο σε χτεσινή του συνεδρίαση προχώρησε σε μεταθέσεις προέδρων Εφετών και τοποθετήσεις νεοπροαχθέντων προέδρων Εφετών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ