Κυριακή 24 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τιμούμε τους «200» της Καισαριανής

Σήμερα Κυριακή, στις 11 π.μ., στον τόπο θυσίας

Εκδήλωση τιμής και μνήμης, με αφορμή τη συμπλήρωση 61 χρόνων από την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, τη ματωμένη Πρωτομαγιά του 1944, διοργανώνει η Αχτίδα Ανατολικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ, σήμερα Κυριακή, στις 11 π.μ., στον τόπο της θυσίας. Η προσυγκέντρωση έχει οριστεί για τις 10 π.μ., στην πλατεία Καισαριανής.

Η εκδήλωση, πέραν των ομιλιών, περιλαμβάνει και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ πραγματοποιείται με τη συμβολή της Αχτίδας Καλλιτεχνών του ΚΚΕ, της χορωδίας της ΠΕΑΕΑ και του Μουσικού Συνόλου «Adanastazia Orchestra».

Θα παίξουν οι μουσικοί: Αναστασία Παπαδοπούλου, Μπάικα Ευστρατία, Μάλλιος Βασίλης, Σκληρός Γεράσιμος, Μαυρόγαλος Γιάννης, Μάλλιου Κατερίνα, Γραμμένος Διονύσης, Ψύγκας Βαγγέλης, Μεταλλινός Παναγιώτης, Νικολίου Μάριος, Λούτσας Ηλίας. Διεύθυνση Ορχήστρας Αντώνης Ποντίκης. Σύνθεση και ενορχήστρωση Αντώνης Ποντίκης - Παπαδοπούλου Αναστασία.

Συμμετέχουν οι αντιστασιακοί

Το ΔΣ της ΠΟΑΟ στη χτεσινή συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα να πάρουν μέρος στην εκδήλωση όλες οι αντιστασιακές οργανώσεις του λεκανοπεδίου.

Εξάλλου, όλα τα Παραρτήματα της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) συμμετέχουν στην εκδήλωση, για να τιμήσουν τη θυσία των 200 κομμουνιστών και όλων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης που εκτελέστηκαν στον τόπο της θυσίας και μισθώνουν πούλμαν από τις περιοχές τους για την Καισαριανή. Οι αντιστασιακοί, με τα λάβαρα της Αντίστασης, κάνουν προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. μπροστά στο παλιό Δημαρχείο της Καισαριανής.

To ΚΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων (ΠΕΕΠΠ) καλεί τους επαναπατρισμένους πολιτικούς πρόσφυγες να συμμετάσχουν μαζικά στην εκδήλωση στην Καισαριανή. Προσυγκέντρωση μπροστά στο παλιό Δημαρχείο της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ