Πέμπτη 5 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα αδιάφθορα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΜΑΥΡΟ ΧΙΟΥΜΟΡ» είναι αυτό τώρα ή ειρωνεία; Για το πρόγραμμα «Ανοιχτή αγκαλιά» που παρουσίασαν από κοινού τα υπουργεία Υγείας και Αμυνας μιλάμε, σχετικά με τα νησιά του Αιγαίου.

Φαίνεται ενόψει θερινών διακοπών θυμήθηκαν ότι υπάρχουν και κάποια νησιά σ' αυτό το πέλαγος και ότι οι κάτοικοί τους έχουν και κάποιες ανάγκες. Εστω κι αν η μνήμη τους δεν μπορούσε να λειτουργήσει όλο το χειμώνα, που οι κάτοικοι των νησιών αυτών διαδήλωναν και διαμαρτύρονταν.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι σίγουρο ότι οι φτηνές διαφημιστικές καμπάνιες κάθε άλλο παρά μπορούν να καλύψουν -έστω και στο ελάχιστο - τις ελλείψεις που έχουν δημιουργηθεί όλ' αυτά τα χρόνια.

Γιατί να πρωτομιλήσει κανείς; Για τα νοσοκομεία που δεν υπάρχουν, για τα δρομολόγια των πλοίων που περικόπτονται, όταν δε βολεύουν τους εφοπλιστές ή για την ανύπαρκτη στήριξη της γεωργικής παραγωγής και της αλιείας;

Μετά από όλα αυτά, πώς προέκυψε η «ανοιχτή αγκαλιά», μόνον οι κυβερνώντες το ξέρουν. Εκτος, αν πρόκειται για αγκαλιά μέχρι ασφυξίας.

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ της μέρας: Στο ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφάνειας και της Διαφθοράς! Ναι, ναι για το γνωστό κόμμα μιλάμε, γι' αυτό που κυβερνούσε τα προηγούμενα χρόνια!!!

Αυτή η επιτροπή λέει θα επεξεργαστεί θέσεις για την εξάλειψη των φαινομένων και θα τις προτείνει στην ελληνική κοινωνία. Τώρα, το γεγονός, πως η κοινωνία ήδη γελάει είναι άλλο θέμα...

Σε κάθε περίπτωση, όμως, δε μας διευκρίνισαν, αν πρόκειται η εν λόγω επιτροπή να ελέγξει και τι απέγινε με όλες εκείνες τις υποθέσεις, όπου πρωτοκλασάτοι του ΠΑΣΟΚ εμπλέκονταν σε διάφορες ιστορίες.

Σίγουρα κάτι θα βρει αν θέλει να ψάξει. Ομως δεν πιστεύουμε να έχει τέτοιου είδους ανησυχίες, γιατί θα ήταν μια μορφή αυτομαστιγώματος...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ