Πέμπτη 5 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πλήρης δικαίωση

Παπαγεωργίου Βασίλης

Χρόνια τώρα, το ΚΚΕ και ο «Ριζοσπάστης» υπογραμμίζουν και καταγγέλλουν προς κάθε κατεύθυνση ότι η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ το 1981 -όπως και η κατοπινή πορεία παραπέρα πρόσδεσης της χώρας στην ΕΕ - συνεπάγεται τη συνεχή αλλοτρίωση θεμελιωδών κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού, προς όφελος των ευρωενωσιακών οργάνων.

Χρόνια τώρα, το ΚΚΕ και ο «Ριζοσπάστης» υπογραμμίζουν και καταγγέλλουν προς κάθε κατεύθυνση ότι ένας και μοναδικός είναι ο «ιερός κανόνας» της Συνθήκης του Μάαστριχτ, του θεμέλιου της σύγχρονης ΕΕ και του λεγόμενου ευρωσυντάγματος: Η ελευθερία (διάβαζε: ασυδοσία) κίνησης και δράσης του μεγάλου κεφαλαίου.

Χρειάζεται τώρα να σημειώσουμε ότι οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το νόμο περί «βασικού μετόχου» και, ιδιαίτερα, η «αιτιολογημένη γνώμη» της Κομισιόν δικαιώνουν απολύτως τις προειδοποιήσεις και τις καταγγελίες του ΚΚΕ; Χρειάζεται να σημειώσουμε ότι μένουν έκθετοι όλοι όσοι υποστήριζαν τα αντίθετα, είτε επειδή έλεγαν συνειδητά ψέματα, είτε επειδή είχαν αυταπάτες;

Δε νομίζουμε. Ολ' αυτά έχουν γίνει περισσότερο κι από φανερά σε όλους όσοι διαβάζουν με στοιχειωδώς καθαρό μυαλό την επίσημη επιστολή της Κομισιόν στην κυβέρνηση. Χρειάζεται, όμως, να τονίσουμε πόσο δίκιο έχει το ΚΚΕ όταν φωνάζει για ενιαίο και διπλό «όχι», τόσο στο λεγόμενο ευρωσύνταγμα, όσο και στην ΕΕ. Οταν θεωρεί τον αγώνα κατά της ευρωένωσης συστατικό και αναντικατάστατο στοιχείο της γενικότερης πάλης για μια άλλη, ωφέλιμη για το λαό, πορεία της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ