Τρίτη 31 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Δεν ήταν αυτονόητο;

«Σοκ από την αποκάλυψη ότι και η CIA χρηματοδοτεί τους "Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα" με σκοπό να εστιάσουν στις διώξεις κατά του Τύπου στην Κούβα (...) η σύμβαση προέβλεπε την καταβολή 24.970 ευρώ για το 2002 που τις επόμενες χρονιές θα έφταναν τα 50.000 ευρώ» (η είδηση στην κυριακάτικη «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Δεν κρύβουν τη χαρά τους

«Ουδείς μπορεί να τους αρνηθεί πως μέσα από μια ζωή στερήσεων, βασάνων και δοκιμασιών πάσχισαν "για ένα πουκάμισο αδειανό, για μια Ελένη". Αλλά ουδείς δικαιούται σήμερα να αποκρύψει ότι το πουκάμισο ήταν όντως αδειανό και Ελένη δεν υπήρχε (...) ήταν ωραία η εθνική συνεύρεση πάνω από το φέρετρο του νεκρού κομμουνιστή ηγέτη. Απέπνεε αξιοπρέπεια και σεβασμό. Αυτών που νίκησαν. Για αυτόν που ηττήθηκε» (ο Γ. Πρετεντέρης στο «ΒΗΜΑ»).

Ούτε τη μιζέρια τους

«Η μεγαλύτερη πολιτική επιτυχία του Φλωράκη ήταν ότι κατάφερε να συγκρατήσει την ανανεωτική πλημμυρίδα που έκανε την εμφάνισή της στο ελληνικό αριστερό κίνημα το 1968 με τη διάσπαση του ΚΚΕ (...) ο Φλωράκης δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση σημαντικός πολιτικός (...) δεν προχώρησε ποτέ σε γενναίες πράξεις που σφράγισαν την εποχή του ή την πορεία της Ελλάδας» (ο Ανταίος Χρυσοστομίδης στην «ΑΥΓΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ