Τετάρτη 15 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Χωρίς τον ξενοδόχο

«Το σημερινό πολιτικό κλίμα μπορεί να εξασφαλίσει κυριολεκτικά μια ακόμα "λευκή επιταγή" στην κυβέρνηση, η οποία με τη σειρά της θα εξασφαλίσει άνεση κινήσεων για την προώθηση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων (...) είναι χαρακτηριστική και η χθεσινή τοποθέτηση του Θ. Ρουσόπουλου (...) "η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει να προωθήσει πολλές διαρθρωτικές αλλαγές (...) όσες έχουν προγραμματιστεί, έχουν σχεδιαστεί και είναι έτοιμες θα γίνουν. Για παράδειγμα η υπόθεση του ΟΤΕ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Ακολουθούν άλλα ζητήματα όπως αυτό του ασφαλιστικού των Τραπεζών, η διευθέτηση του χρόνου, το ωράριο των καταστημάτων"» (η Χρύσα Ταβουλάρη στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Αντεργατική σύγκλιση

«Η ειρωνεία της υπόθεσης, πάντως, είναι ότι πίσω από τις υψηλές κορόνες και τις αμοιβαίες σκληρές επιθέσεις ήταν ορατή διά γυμνού οφθαλμού η επί της ουσίας σύγκλιση των δύο μεγάλων κομμάτων όσον αφορά τις πολιτικές (...) το γεγονός ότι οι διαφορές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε μεγάλα θέματα δεν είναι ποιοτικού χαρακτήρα, καθιστά τις ρητορικές οξύτητες ακόμα πιο φθηνές. Για την ακρίβεια, τις εξωθεί στη ζώνη του γελοίου» (ο Σταύρος Λυγερός στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Υπάρχει κι άλλη επιλογή

«Αν το ΠΑΣΟΚ πιστεύει τα ίδια, αν δηλαδή θέλει διαρθρωτικές αλλαγές του τύπου της ΝΔ με κάποιες παραλλαγές, τότε ο ψηφοφόρος γιατί να μην προτιμήσει το αυθεντικό νεοφιλελεύθερο μοντέλο, αντί του νεοφιλελεύθερου, που προσφέρεται με σοσιαλιστικό περιτύλιγμα;» (ο Βίκτορας Νέτας στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Ποιον συμφέρει αυτή η αγωνία;

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - λόγω και της αποχώρησης του ΚΚΕ - ήταν οι μόνοι που έδωσαν τον αγώνα κατά των ψευδεπίγραφων επιχειρημάτων, που μίλησαν καθαρά για τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας, που εξέφρασαν ειλικρινή αγωνία για την πλήρη αποτυχία των εφαρμοζόμενων πολιτικών» (από το κύριο άρθρο στην «ΑΥΓΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ