Σάββατο 9 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ο κ. Χρυσοχοΐδης

Ανάμεσα στους άλλους που εμφανίστηκαν να μιλήσουν για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο, ήταν και ο κ. Χρυσοχοΐδης. Και ήταν ίσως ο μόνος που με τέτοια ευκρίνεια και χωρίς μισόλογα τάχθηκε υπέρ κι άλλων, περισσότερων, εντονότερων «αστυνομικών μέτρων», στο όνομα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Αλλά οι θέσεις του κ. Χρυσοχοίδη δεν πρέπει να εκπλήσσουν κανέναν. Αλλωστε, είναι ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος, στις 9/2/2003, παραμονή της εισβολής στο Ιράκ και παίρνοντας θέση για την επικείμενη αμερικανοβρετανική επέμβαση, δήλωνε (στο «Βήμα»):

*

«Συντεταγμένη η κοινωνία των ηνωμένων εθνών να δώσει τη μάχη για την επικράτηση της δημοκρατίας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη (...). Αν χρειαστεί και με πόλεμο κατά των δικτατορικών καθεστώτων, και με πόλεμο»!

*

Αυτά είναι τα «πιστεύω» του επιφανούς στελέχους του «εκσυγχρονισμού». Ο πόλεμος, οι βομβαρδισμοί, οι δολοφονίες στην υπηρεσία της ...δημοκρατίας! Ενα «πιστεύω», που, μάλιστα, το διατύπωσε, τότε, από τη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ. Γεγονός, που, πέραν του ίδιου του κ. Χρυσοχοΐδη, κάτι λέει και για το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ