Σάββατο 9 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Είμαστε καλύτεροι απ' ό,τι φαινόμαστε

Για «έλλειψη σχεδίου» και «ανικανότητα» συνεχίζει να κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ, ο πρόεδρος του έτερου εταίρου του δικομματισμού. Παράλληλα, ο Γ. Παπανδρέου κρατά τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ «σε ετοιμότητα» στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Μιλώντας χτες σε κομματική σύσκεψη (με τη συμμετοχή των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, των συντονιστών, των γραμματέων των Τομέων και άλλων) ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε την ένταση της κομματικής δράσης. Εθεσε ως στόχο την ανάδειξη των «αδυναμιών» της ΝΔ και την παρουσίαση των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ. Αναφέρθηκε στην κριτική που ασκείται στο ΠΑΣΟΚ ότι δεν έχει θέσεις, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί αδυναμία της άλλης πλευράς, αλλά και επιθυμία του κόσμου «να παρουσιάσουμε εμείς τις θέσεις μας, καθώς ο κόσμος γυρίζει πάλι στο ΠΑΣΟΚ».

Απευθυνόμενος στους εσωκομματικούς του αντιπάλους και υπονοώντας τις αιχμές εναντίον του και τις «γκρίνιες», αναφέρθηκε στην παρουσία στελεχών του κόμματος στα τηλεοπτικά «παράθυρα», σημειώνοντας ότι η εικόνα που εμφανίζεται εκεί δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα του ΠΑΣΟΚ, η οποία, υποστήριξε, είναι πολύ καλύτερη. Μπορεί, πρόσθεσε, εμείς να κάνουμε καλή δουλιά, αλλά σημασία έχει τι αποτυπώνεται στα «παράθυρα». Ο κόσμος, ισχυρίστηκε, αυτό βλέπει και αυτό καταλαβαίνει.

Στο πλαίσιο του γνωστού δικομματικού καυγά, επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για μία κυβέρνηση χωρίς ικανότητα και χωρίς σχέδιο. Βασικό στοιχείο του σχεδιασμού της κυβέρνησης, πρόσθεσε, είναι ο έλεγχος των πραγμάτων και ανέφερε χαρακτηριστικά τη δημόσια διοίκηση, τα μέσα ενημέρωσης και τη δικαιοσύνη. Για τον πρωθυπουργό τόνισε ότι είχε ορισμένους στρατηγικούς στόχους με πρώτο να αμαυρώσει το ΠΑΣΟΚ με την υπόθεση των Εξεταστικών Επιτροπών. Ο δεύτερος να δημιουργήσει ένα κλίμα δήθεν κάθαρσης με την υπόθεση του «βασικού μετόχου», αν και δεν είχε τέτοιο στόχο. Τρίτον, με την απογραφή προσπάθησε να δημιουργήσει ένα κλίμα ώστε να αναιρέσει με εύσχημο τρόπο τις υποσχέσεις του και να τα «ρίξει» όλα στο ΠΑΣΟΚ. Ο Κ. Καραμανλής απέτυχε και στους τρεις στόχους του, εκτίμησε ο Γ. Παπανδρέου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ