Σάββατο 20 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Οι εκδηλώσεις για το «Μπλόκο»

Με τη συναυλία για το πολιτικό τραγούδι «Μάνδρα Μπλόκου» με τον Γιάννη Θωμόπουλο, συνεχίζονται σήμερα, Σάββατο 20 Αυγούστου, στις 9 μ.μ. στη Μάνδρα του Μπλόκου, οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα θύματα του «Μπλόκου της Κοκκινιάς από τους ναζί και τους ταγματασφαλίτες, πριν 61 χρόνια, στις 17 Αυγούστου του 1944. Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν ο Δήμος Νίκαιας, η ΠΕΑΕΑ Κοκκινιάς και το σωματείο θυμάτων κατοχής «Ο Φοίνικας».

Την Κυριακή 21 του Αυγούστου στην πλατεία 17ης Αυγούστου 1944 (Οσίας Ξένης) οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 10 π.μ. στο χώρο του Ηρώου, όπου θα συγκεντρωθούν οι εκπρόσωποι μαζικών φορέων και ο λαός της πόλης. Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται επιμνημόσυνη δέηση, χαιρετισμοί εκπροσώπων αντιστασιακών οργανώσεων, ομιλία του δημάρχου Στέλιου Μπενετάτου και κατάθεση στεφάνων. Θα ακολουθήσει πορεία στο Γ΄ Νεκροταφείο.

Στις 22 του Αυγούστου στην πλατεία 17ης Αυγούστου στις 5 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί το 25ο ανοιχτό σκακιστικό τουρνουά Μπλιτς «Αφιέρωμα στη μνήμη των πεσόντων του Μπλόκου της Κοκκινιάς». Διοργανωτές ο Δήμος Νίκαιας, ο ΟΦΟΝ και ο ΕΟΑΝ «Ο Φυσιολάτρης».

Από 23 έως 30 του Αυγούστου θα διεξαχθεί στη Μηχανική Καλλιέργεια το 13ο διεθνές σκακιστικό τουρνουά «Τιμή στην Εθνική Αντίσταση». Διοργανωτές ο Δήμος Νίκαιας, ο ΟΦΟΝ, ο ΕΟΑΝ «Ο Φυσιολάτρης» και η ΕΣΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ