Σάββατο 20 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
Ετεροχρονισμένη και αποστασιοποιημένη...

Πολιτικά έκθετη εξακολουθεί να παραμένει η κυβέρνηση, καθώς επί έξι ολόκληρες μέρες από τη συντριβή του μοιραίου «Μπόινγκ» στο Γραμματικό αρνείται την επίσημη ενημέρωση για το τι συνέβη στον ελληνικό εναέριο χώρο από την ώρα που εισήλθε το αεροσκάφος έως την πτώση του.

Με τη στάση της αυτή η κυβέρνηση, πέραν του ότι τροφοδοτεί με ανεξέλεγκτα σενάρια την ειδησεογραφία, είναι σα να ομολογεί ότι ο κρατικός μηχανισμός κάθε άλλο παρά άψογα λειτούργησε τις κρίσιμες ώρες, όπως έσπευσε από την αρχή να υπερηφανευτεί.

Το πόσο «άψογα» λειτούργησαν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, αποκαλύπτεται, άλλωστε, και από την ετεροχρονισμένη ανακοίνωση που εξέδωσε μόλις χτες (!) η διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, στην προσπάθειά της να διαψεύσει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι αρμόδιες υπηρεσίες της, αν και γνώριζαν ότι το αεροσκάφος παρουσιάζει προβλήματα, εντούτοις, επί τουλάχιστον 30 λεπτά, δεν ενδιαφέρθηκαν να έρθουν σε επικοινωνία με τους πιλότους. Ιδού τι λέει επ' αυτών των καταγγελιών η διοίκηση της ΥΠΑ στην ανακοίνωσή της: Οτι κίνησε αυθημερόν (την 14η Αυγούστου) όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο και την Υπηρεσία διαδικασίες. Οτι δύο μέρες μετά (στις 16 Αυγούστου) απέστειλε «εξαιρετικά επείγον έγγραφο» προς τη διεύθυνση του Κέντρου Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, ζητώντας πλήρη και λεπτομερή αναφορά του αεροπορικού δυστυχήματος. Οτι στις προσεχείς μέρες που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία απομαγνητοφώνησης και αξιολόγησης των συνομιλιών από τα κέντρα κυκλοφορίας από τα οποία διήλθε το μοιραίο «Μπόινγκ», τότε θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, χωρίς καμία απολύτως παρέκκλιση. Και μετά από όλα αυτά, η διοίκηση της ΥΠΑ καταλήγει: «Ως εκ τούτου τα αναγραφόμενα ή λεγόμενα περί δήθεν "καθυστερήσεων στη διερεύνηση" είναι προφανές ότι οφείλονται σε ελλιπή ενημέρωση»!

Η ΕΣΚ - ΥΠΑ, αναφορικά με την ανακοίνωση της ΥΠΑ, καταγγέλλει ότι η διοίκηση της Υπηρεσίας τήρησε για τους δικούς της αδιευκρίνιστους λόγους την ίδια αποστασιοποιημένη στάση που είχε κρατήσει και στην περίπτωση της πτώσης του «Σινούκ», αν και είναι αποκλειστικά αρμόδια για θέματα που αφορούν στις αερομεταφορές. Η στάση αυτή - τονίζει η ΕΣΚ - είναι δηλωτική του τρόπου λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, η οποία είναι επακόλουθο της συγκεκριμένης πολιτικής που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, υπηρετώντας τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης.

Οι εργαζόμενοι της ΥΠΑ και όλος ο λαός - καταλήγει η ΕΣΚ - είναι καιρός να βγάλουν σωστά συμπεράσματα για το τι σημαίνει δημόσια υπηρεσία σε καθεστώς ασύδοτου καπιταλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ