Παρασκευή 2 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Εκλογές κόντρα στα προβλήματα

Αρχίζουν την Κυριακή οι αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέας διοίκησης

Στο «φόντο» έντονων προβλημάτων για τους εργαζόμενους του κλάδου, πραγματοποιούνται οι εκλογές της Ενωσης Εργατοϋπαλλήλων Φαρμακοβιομηχανίας Αττικής, από την Κυριακή 4 Ιούνη μέχρι και την Τρίτη 6 Ιούνη, για την ανάδειξη νέου ΔΣ και εκπροσώπων στην Ομοσπονδία Φαρμάκου και στο ΕΚΑ. Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Ενωσης, η νέα ΕΓΣΣΕ καλύπτει ίσα - ίσα τον πληθωρισμό, ενώ τα κέρδη των βιομηχάνων κατέχουν την πρώτη θέση στην Ευρώπη και τη δεύτερη σε όλο τον κόσμο.

«Η ανεργία, η φτώχεια και η εξαθλίωση εξαπλώνονται όλο και περισσότερο. Βασικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα είναι στο στόχαστρο της κυβερνητικής πολιτικής και εργοδοτικής ασυδοσίας, όπως κοινωνική ασφάλιση, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, με επέκταση της μερικής απασχόλησης, μοίρασμα της μιας θέσης εργασίας σε δύο ή και περισσότερους εργαζόμενους, προκειμένου να μοιράσουν την ανεργία και τη φτώχεια», υπογραμμίζει η Ενωση και συμπληρώνει ότι οι θεωρίες της «παραγωγικότητας», της «ανταγωνιστικότητας», της «παγκοσμιοποίησης» και των στόχων για την περιβόητη σύγκλιση επιστρατεύονται για να πείσουν τους εργαζόμενους ότι είναι το «συμφέρον» τους.

«Εμείς βλέπουμε ότι μας τραβάνε συνέχεια το χαλί κάτω από τα πόδια, όλο και με μεγαλύτερη δυσκολία ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες μας, γιατί ΟΝΕ και δικαιώματα δεν παντρεύονται. ΟΝΕ και κοινωνική ασφάλιση δε συμβιβάζονται», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ενωσης. Καταλήγοντας η ανακοίνωση, η Ενωση καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις εκλογές του σωματείου, προκειμένου να δυναμώσει η φωνή των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ