Παρασκευή 2 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Προτάσεις «ζωής» για την ακτοπλοΐα!

Τις θέσεις του Κόμματος παρουσίασε χτες, σε συνέντευξη Τύπου στον Πειραιά, ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ  του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
Τις προτάσεις του ΚΚΕ, που αποτελούν τη «σωτηρία» της ακτοπλοΐας, καλύπτουν πλήρως και αναβαθμίζουν τη συγκοινωνιακή σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα, θωρακίζουν την εθνική άμυνα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, υπερασπίζουν τα εργασιακά δικαιώματα των Ελλήνων ναυτεργατών και δίνουν ανάσα στη ναυπηγική βιομηχανία και χαλυβουργία, παρουσίασε χτες ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο δημαρχείο του Πειραιά. Ο Σπ. Χαλβατζής ανέπτυξε την καλά επεξεργασμένη πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση του Εθνικού Οργανισμού Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, ο οποίος θα αποτελέσει το εργαλείο μιας άλλης πολιτικής. Μιας πολιτικής, που έρχεται σε σύγκρουση με το καθεστώς της κυριαρχίας των μονοπωλίων και της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων.

Ο Σπ. Χαλβατζής, αναπτύσσοντας τις προτάσεις του Κόμματος, διευκρίνισε ότι το ΚΚΕ «από την αρχή αντιτάχθηκε στην "κοινή ναυτιλιακή πολιτική" της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τον Κοινοτικό κανονισμό 3577/92 για την απελευθέρωση των εσωτερικών θαλάσσιων συγκοινωνιών» και επισήμανε ότι η «"απελευθέρωση" των εσωτερικών θαλάσσιων συγκοινωνιών κινείται στην κατεύθυνση της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίου, υπηρεσιών, εμπορευμάτων, εργαζομένων, που αποτελούν θεμελιακές αρχές της Συνθήκης του Μάαστριχτ, της καπιταλιστικής ενοποίησης, εκφράζει τη στρατηγική επιλογή του μεγάλου κεφαλαίου». Τα όσα συμβαίνουν σήμερα, σύμφωνα με τον Σπ. Χαλβατζή, επιβεβαιώνουν το ΚΚΕ, αναδεικνύουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ, που συντάχθηκαν στην εφαρμογή του 3577/92, στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής τους για την ενσωμάτωση της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ενωση και κάνουν σαφές ότι: «Σε συνθήκες κυριαρχίας των μονοπωλίων, σε συνθήκες "απελευθέρωσης", έντασης του μονοπωλιακού ανταγωνισμού και κυνηγητού του υπερκέρδους, δεν μπορούν να επιλυθούν ουσιαστικά τα συγκοινωνιακά προβλήματα».

Στη συνέντευξη, παραβρέθηκαν ο γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Ναυτεργατών Γιώργης Μαρίνος, ο Ηλίας Λέγγερης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος, ο πρόεδρος του ΕΚ Λέσβου Δημήτρης Σιαμέτης, ο γραμματέας του ΕΚΠ Μιχάλης Νουφαρίτσης, πρόεδροι ναυτεργατικών σωματείων, ο γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά Σήφης Κωτσαντής, ο νομαρχιακός σύμβουλος Γιώργος Λαγωνίκας, η Ελένη Παπαδοπούλου δημοτική σύμβουλος Κερατσινίου και επικεφαλής της ΔΑΣ και άλλοι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταψήφισε το αντιναυτεργατικό νομοσχέδιο (2011-02-25 00:00:00.0)
Υπερθεμάτισε στις απαιτήσεις των εφοπλιστών (2005-03-24 00:00:00.0)
Σε μαζική συμμετοχή καλούν οι ναυτεργατικές οργανώσεις (2004-12-15 00:00:00.0)
Διογκώνονται οι αντιδράσεις (2004-06-22 00:00:00.0)
Ενάντια στη διαλυτική απελευθέρωση της ακτοπλοΐας (2000-10-08 00:00:00.0)
Οταν η ΠΝΟ... αγωνίζεται (1998-10-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ