Παρασκευή 2 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΛΑΡΚΟ
Απεργιακές κινητοποιήσεις

Οι εργαζόμενοι απαίτησαν εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων, βελτίωση αποδοχών

Τετράωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια, πραγματοποίησαν χθες οι 150 εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Νέου Κόκκινου της ΛΑΡΚΟ, απαιτώντας βελτίωση των αποδοχών τους, εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας, λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας όπως έχει συμφωνηθεί και κανονική συνέχιση της λειτουργίας του ιατρείου.

Το σωματείο εργαζομένων στα Μεταλλεία κατήγγειλε με ανακοίνωσή του τη στάση του διευθύνοντα συμβούλου της ΛΑΡΚΟ κ. Δασκαλάκη απέναντι στα προβλήματα που έχουν, αλλά και την προσπάθεια να αποτρέψει την απεργία, σε περιοδεία που έκανε προχτές στο χώρο δουλιάς, μαζί με τον Μ. Φραγκουδάκη και άλλα διευθυντικά στελέχη της εταιρίας.

Το σωματείο κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του για «μυστικές μισθοδοσίες» εργαζομένων, για «αγαθοεργίες» της διοίκησης προς εκκλησίες που δεν έχουν καμία σχέση με την περιοχή και ταυτόχρονα καταγγέλλει τις αυξήσεις έως και 30% που δόθηκαν στους εργολάβους που χρησιμοποιούνται από την εταιρία, ενώ τα δικαιώματα των εργαζομένων συρρικνώνονται.

Σχετικά με το ιατρείο, η εταιρία πρόκειται, όπως έκανε και πέρσι, να το κλείσει για δυο μήνες, καθώς οι γιατροί θα μεταβούν στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα. Το σωματείο καταγγέλλει μεθόδευση κατάργησής του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ