Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κατευθυνόμενη... «συμμετοχικότητα»

Η «συμμετοχικότητα», που έχει καταντήσει πλέον σλόγκαν για το ΠΑΣΟΚ και «κοτσάρεται» σε κάθε τι που λένε, πήρε και πάλι τη μορφή... ερωτηματολογίου, τούτη τη φορά, για την κατάσταση στην Εκπαίδευση. Τα μέλη του Κινήματος, λοιπόν, καλούνται να συμβάλλουν στην καταγραφή των ελλείψεων στα σχολεία ή, πιο σωστά, των ελλείψεων, που το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ως τέτοιες και μετά να πουν τη γνώμη τους, για τον τρόπο αντιμετώπισής τους, «συμμετέχοντας» στη χειραγώγησή τους...

Για παράδειγμα, σημειώνει το ερωτηματολόγιο: «Αν η υλικοτεχνική υποδομή δεν ήταν αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας, αλλά άλλων φορέων, η κατάσταση θα ήταν καλύτερη»; Για να ακολουθήσει η ερώτηση «ποιος θα έπρεπε να έχει την ευθύνη» και οι δυνατές απαντήσεις: η περιφέρεια, η νομαρχία, ο δήμος, το σχολικό συμβούλιο, ο σύλλογος γονέων. Με άλλα λόγια, τους φορείς που περιλαμβάνει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για «αποκέντρωση» του εκπαιδευτικού συστήματος.

Βέβαια, δεν υπάρχει ερώτηση, αν συμφωνούν με την «αποκέντρωση» των οικονομικών βαρών της Παιδείας. Ούτε, σχετικά με την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της Εκπαίδευσης και τι σημαίνει η συμμετοχή των επιχειρήσεων στη χρηματοδότησή της. Μιλάμε, δηλαδή, για κατευθυνόμενες ερωταπαντήσεις, σχετικά μ' ένα προαναγγελθέν αποτέλεσμα... Ετσι, για να ξεκαθαρίζεται και το «συμμετοχικό» της υπόθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ