Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Μάθε παιδί μου γράμματα»...

Eurokinissi

Βάσει του νομοσχεδίου της κυρίας Γιαννάκου, οι υποψήφιοι φοιτητές των εκκλησιαστικών Πανεπιστημίων, για να γίνουν δεκτοί στις σχολές, πρώτα θα περνούν και από προφορική συνέντευξη από μια επιτροπή, ώστε να ελεχθεί το... θρησκευτικό τους φρόνημα.

***

Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι πάει το πρώτο παιδάκι στην επιτροπή και το ρωτάνε «τι ξέρεις, παιδάκι μου, για τον Αγιο Κωνσταντίνο» και κείνο, αντί να πει «ζήτω ο Αγιος και μεγάλη η χάρη του», απαντήσει ότι:

*

«Σκότωσε τον πεθερό του τον Μαξιμιανό, σκότωσε το γαμπρό του τον Λικίνιο, τον ανήλικο ανιψιό του και το γιο του Λικίνιου, τον Λικινιανό, σκότωσε τη γυναίκα του, τη Φαύστα και το γιο του, τον Κρίσπο»!

*

Σ' αυτή την περίπτωση, το παιδάκι... περνάει;

***

Ας υποθέσουμε, τώρα ότι πάει άλλο παιδάκι και το ρωτάνε «τι ξέρεις, παιδάκι μου, για τον Μέγα Θεοδόσιο» και κείνο αντί να πει ότι «ήταν τερματοφύλακας του Ολυμπιακού» απαντήσει ότι:

*

«Ο Μέγας Θεοδόσιος ήταν αυτός που για την προώθηση του χριστιανισμού έβαλε φωτιά και κατέκαψε την Αλεξανδρινή βιβλιοθήκη, έσφαξε τους άμαχους πληθυσμούς της Αντιόχειας και της Θεσσαλονίκης γιατί ήταν "ειδωλολάτρες", κατεδάφισε τους αρχαίους ναούς, κομμάτιασε τα αρχαία αγάλματα και τα έργα τέχνης, έβαλε λουκέτο στο μαντείο των Δελφών, κατάργησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και γενικώς απαγόρευσε με φωτιά και λεπίδι τη φιλοσοφία σαν αίρεση».

*

Σ' αυτή την περίπτωση το παιδάκι... περνάει;

***

Αν τώρα πάει τρίτο παιδάκι, και το ρωτήσουν «τι έγινε, παιδάκι μου, το 529 μ.Χ.;» κι αντί εκείνο να πει «ήμουνα μικρός τότε, πού να θυμάμαι... εγώ διάβαζα», απαντήσει ότι:

*

«Ο Ιουστινιανός, μέγας χριστιανός και καλός άνθρωπος, έβγαλε διάταγμα με το οποίο έθεσε σε διωγμό την επιστήμη, καταργώντας όλες τις φιλοσοφικές σχολές της Αθήνας, δήμευσε τις περιουσίες όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, έκαψε τα βιβλία και απαγόρευσε στους διανοούμενους να διδάσκουν τις "αντιχριστιανικές" αιρέσεις τους».

*

Ούτε αυτό το παιδάκι... περνάει;


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ