Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κάμερες στην υπηρεσία του τρομοπολέμου!

Αποκαλυπτικές δηλώσεις Βουλγαράκη - Ρουσόπουλου

Motion Team

Την ανάγκη συμμόρφωσης με τις επιταγές των ΗΠΑ και της ΕΕ στο πλαίσιο «του πολέμου κατά της τρομοκρατίας» επικαλείται ανοιχτά πλέον η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την εμμονή της να νομιμοποιήσει την παρακολούθηση των πορειών και των διαδηλώσεων από τις χαφιεδοκάμερες.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση παραδέχεται, έμμεσα πλην σαφώς, ότι στόχος των (αντι)τρομοκρατικών μέτρων που λαμβάνονται είναι οι λαοί που αντιστέκονται και αγωνίζονται ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική. Παράλληλα επιμένει στα σαθρά επιχειρήματα περί διευκόλυνσης της κυκλοφορίας και προστασίας από εγκληματικές ενέργειες!

Επιχειρώντας να προλάβει τις απόλυτα δικαιολογημένες αντιδράσεις στην απόφασή του να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να στραφούν νόμιμα οι χαφιεδοκάμερες προς τις πορείες, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης διερρήγνυε τα ιμάτιά του, γιατί «αυτό που συμβαίνει παγκοσμίως δεν μπορεί να συμβαίνει στην Ελλάδα», εννοώντας τη χρήση των καμερών για την παρακολούθηση των διαδηλώσεων. Και συνέχισε δήθεν αφελώς: «Δηλαδή η Ελλάδα έχει διαφορετικό σύστημα αξιολόγησης των ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων από ό,τι έχει η Αγγλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Πορτογαλία;».

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Αλφα» ο Γ. Βουλγαράκης αναπαρήγαγε όλα τα γνωστά και ανυπόστατα επιχειρήματα, αφήνοντας όμως σαφώς να διαφανεί ότι θεωρεί τις διαδηλώσεις ως «ταραχή» και «ανωμαλία» τουλάχιστον: «Αν δεν έχω τη δυνατότητα να βλέπω την κυκλοφορία όταν στην Αθήνα γίνεται κόλαση(!), τι να την κάνω την κάμερα όταν τα πάντα πηγαίνουν καλά», απάντησε όταν ρωτήθηκε σε τι χρειάζονται οι κάμερες στις διαδηλώσεις...

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος, ισχυρίστηκε ότι θέλει τις κάμερες προκειμένου να συλλάβει αυτούς που καίνε την Αθήνα και καταστρέφουν περιουσίες, ξεχνώντας ότι ποτέ δεν έγινε μέχρι τώρα, παρά τη λειτουργία εκατοντάδων καμερών στο κέντρο της Αθήνας, ακριβώς γιατί «αυτοί που καίνε» δεν είναι εντός, αλλά εκτός διαδηλώσεων... Ενα άλλο «επιχείρημα» ήταν ότι τάχα η κάμερα θα βοηθήσει στη σύλληψη κάποιου δολοφόνου «που έκανε ένα έγκλημα στην Πατησίων»!

Πλήρη κάλυψη στην κίνηση του υπουργού πρόσφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δηλώνοντας μάλιστα ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης προσέφυγε στο ΣτΕ «στο πλαίσιο των νόμων». «Οταν ένας πολίτης έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, γιατί αυτό το δικαίωμα πρέπει να αφαιρεθεί από ένα υπουργείο;», ήταν το αφοπλιστικό «ερώτημα» του Θ. Ρουσόπουλου όταν κλήθηκε από το «Ρ» να εξηγήσει για ποιους λόγους ο υπουργός Δημόσιας Τάξης προσφεύγει στο ΣτΕ.

Υιοθέτησε την «επιχειρηματολογία» του υπουργού, λέγοντας πως «γνωρίζετε ότι υπάρχουν λόγοι δημόσιας ασφάλειας, λόγοι διαχείρισης της κυκλοφορίας», χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Μάλιστα, επιχείρησε να εμφανίσει ότι η κυβέρνηση είναι ευαίσθητη σε θέματα ατομικών δικαιωμάτων, επικαλούμενος τις αμφίβολες και άνευ αντικρίσματος «επιφυλάξεις», που εξέφρασε στο όργανα της ΕΕ όταν συζητούνταν το πακέτο των τρομο-μέτρων που ανακοίνωσε προχτές η Κομισιόν. Ανέφερε ότι αυτές οι προτάσεις της Κομισιόν θα συζητηθούν στο επόμενο Συμβούλιο της ΕΕ, φροντίζοντας να φουσκώσει ότι «είμαστε η μόνη ή μια από τις δύο χώρες που έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για κάποιες από τις προτάσεις που ακούστηκαν». Ωστόσο, αμέσως μετά αυτοαναιρέθηκε: «Η ανάγκη να αντιμετωπιστούν ζητήματα τρομοκρατίας είναι παγκόσμια».

Αξίζει πάντως να υπενθυμίσουμε την αποκάλυψη του «Ρ» στις 6 Αυγούστου 2004 σχετικά με την παρακολούθηση της συγκέντρωσης και της πορείας των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας τους δύο μέρες νωρίτερα. Τότε, η κυβέρνηση της ΝΔ, μέσω των δύο υπουργών της, του Γ. Βουλγαράκη και του Γ. Σουφλιά, τόνιζε πως δε γνωρίζει το περιστατικό και πως οι κάμερες είναι μόνο για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Τώρα, προτάσσεται η ίδια επιχειρηματολογία, με περισσότερη δημοκρατική ευαισθησία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ