Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Ο μάγος και το κοράκι

Ιδού λοιπόν ο αγοραστής με μουστάκι αμφιβόλου βαφής και κοστούμι τριτοκοσμικής κοπής. Παραμιλά ο αντιπρόσωπος των αντιπροσώπων, ο μεσάζων της συμφοράς, για το αν θα αγοράσει και τι, αρχίζοντας από την «Ολυμπιακή».

Τι γυρεύει αυτό το κοράκι μέσα στα πόδια μας; Ποιος οικονομικός όμιλος το έστειλε μόλις μυρίστηκε ψοφίμι; Το Κεφάλαιο ξεπερνά πια σε ταχύτητα τα γραφεία κηδειών. Ποια παιδιά της αρπαχτής ανοίγουν το δρόμο για το κοράκι; Τι είναι όλοι αυτοί που έχουν περάσει στην πράξη, κι εμείς είμαστε καθηλωμένοι στο θέαμα;

Χάρη σε αυτά τα ακραία φαινόμενα έχουμε την αληθινή μας εικόνα μέσα στον καθρέφτη. Είμαστε παραμυθιασμένοι Νεοέλληνες, ανθέλληνες, και δε βλέπουμε πόσο μοιάζουμε στο κοράκι.

Αν ερχόταν ένας μάγος και μας έδειχνε το μέλλον μας, αφού πρώτα τον πετροβολούσαμε, σύμφωνα με τις αιώνιες συνήθειές μας μπροστά στην αλήθεια, θα τα χάναμε. Ενώ η ζωή μας κυλά σαν την άμμο μέσα στην κλεψύδρα, εμείς επαναλαμβάνουμε αταβιστικά τα ίδια λάθη, λες και καμιά εμπειρία δε μέτρησε σε τίποτα. Το κοράκι που ήρθε να αγοράσει την «Ολυμπιακή» μας έχει ζυγίσει και μετρήσει καλά. Κι αυτό είναι το χειρότερο απ' όλα. Τα καθωσπρέπει παιδιά της Νέας Δημοκρατίας είναι υπεύθυνα για όλο αυτό το σκυλολόι που θα αρχίζει να αγοράζει το καθετί. Ως εκ τούτου κάθε συνεργασία με τα καθωσπρέπει παιδιά είναι συνενοχή για την καταστροφή που ετοιμάζεται.


του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ