Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ
Σημαντικές συγκλίσεις...

«Σημαντικές συγκλίσεις» και «κάποιες διαφορετικές προσεγγίσεις», δήλωσε ότι υπήρξαν ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ για το θέμα της «Ολυμπιακής», η γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μ. Ξενογιαννακοπούλου, μετά τη χτεσινή συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Αλ. Αλαβάνο.

Τη δήλωση της γραμματέας του ΠΑΣΟΚ για «σημαντικές συγκλίσεις» ανάμεσα στα δύο κόμματα, δε διέψευσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος. Η Μ. Ξενογιαννακοπούλου επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ για άμεση ιδιωτικοποίηση της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», ανέφερε ότι πρέπει «να αναζητηθεί μία βιώσιμη αλλά ταυτόχρονα ανταγωνιστική λύση για την Ολυμπιακή». Από την πλευρά του ο Αλ. Αλαβάνος δήλωσε ότι το κόμμα του επιμένει στην «ανάγκη ύπαρξης μιας δημόσιας εθνικής επιχείρησης αερομεταφορών», αλλά με «νέους όρους» χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίσει το περιεχόμενό τους.

Συγχρόνως η γραμματέας του κόμματος, που επί των κυβερνητικών ημερών του, κατέβαλε κάθε... φιλότιμη προσπάθεια για να απαξιώσει, διαλύσει και ξεπουλήσει την ΟΑ, χτες ισχυρίστηκε ότι μια «βιώσιμη λύση», για το ΠΑΣΟΚ, δεν αποκλείει τη «συμμετοχή του δημόσιου τομέα»... Το ίδιο είχε υποστηρίξει και ο Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ υποτιμώντας τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και αφού προηγουμένως είχε ταχτεί υπέρ της άμεσης ιδιωτικοποίησης του εθνικού αερομεταφορέα.

Στην πρόταση του Αλ. Αλαβάνου να συσταθεί «εξεταστική επιτροπή, που θα διερευνήσει την πραγματική κατάσταση της "Ολυμπιακής" και τις δοσοληψίες μεταξύ "Ολυμπιακής" και κράτους», το ΠΑΣΟΚ, διά στόματος της Μ. Ξενογιαννακοπούλου αντιπρότεινε το ρόλο αυτό να αναλάβει μια «διακομματική επιτροπή για την "Ολυμπιακή"» ή «η Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής», προκειμένου όπως είπε να «υπάρξει μία αποτύπωση της κατάστασης και να γίνει ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον της "Ολυμπιακής"».

Εξάλλου χτες 57 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σε μια επικοινωνιακή κίνηση, στην προσπάθειά τους να αναδείξουν το φιλολαϊκό προφίλ του κόμματός τους, κατέθεσαν «πρόταση νόμου για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης από 180 μέχρι 300 ευρώ στους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ