Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Θετική εισήγηση για τις εφημερίες

Δικαιούνται τις διαφορές από τις εφημερίες που διεκδικούν για τη διετία 1997 - 1998 οι ειδικευόμενοι γιατροί των νοσοκομείων, σύμφωνα με την εισήγηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Λινού στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε να αναιρεθεί προηγούμενη εφετειακή απόφαση που είχε κρίνει ότι οι εφημερίες των ειδικευόμενων γιατρών θα πρέπει να γίνονται με το μικρότερο συντελεστή, δηλαδή 1/100 του μισθού.

Στη Δικαιοσύνη είχαν προσφύγει 41 ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ζητώντας έντοκα τις διαφορές από τις εφημερίες τους. Σε περίπτωση που η εισαγγελική εισήγηση γίνει δεκτή από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, τότε όλοι οι ειδικευόμενοι γιατροί που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια, δικαιούνται τις διαφορές από τις εφημερίες.

Να υπενθυμίσουμε ότι, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών καθορίστηκε ότι από τη 1.7.1991 οι εφημερίες των γιατρών θα υπολογίζονταν στο 1/65 του βασικού μισθού κάθε μισθολογικού κλιμακίου και του επιδόματος βιβλιοθήκης. Ωστόσο, ένα μήνα αργότερα έγινε νέος καθορισμός και ειδικά οι εφημερίες των γιατρών θα υπολογίζονταν στο 1/100 του μισθού. Σημειωτέον ότι στην κατηγορία των γιατρών περιλαμβάνονται και οι ειδικευόμενοι γιατροί.

Στο σκεπτικό της εισήγησης επισημαίνεται ότι η απόφαση του 1991 του υπουργού Οικονομικών είναι αντίθετη με το Σύνταγμα και παράνομη και πως ο υπουργός δεν έχει την εξουσία να ανακαλεί έστω και μερικά, απόφαση με την οποία καθορίζεται γενικά ή αναπροσαρμόζεται το ύψος των υπερωριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ