Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
Στη Δαμασκό το καραβάνι της αλληλεγγύης

Θερμή υποδοχή από τους εργαζόμενους της Συρίας. Πλούσιο το πρόγραμμα της χτεσινής πρώτης μέρας

Η αποστολή του ΠΑΜΕ καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στη Δαμασκό
Η αποστολή του ΠΑΜΕ καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στη Δαμασκό
Από τη Δαμασκό της Συρίας, όπου έφτασε χτες το μεσημέρι η αποστολή αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στέλνει άλλο ένα ελπιδοφόρο μήνυμα: Η αλληλεγγύη προς τους λαούς που αντιστέκονται είναι αναντικατάστατο όπλο στον αγώνα ενάντια στη νέα τάξη του ιμπεριαλισμού. Η αποστολή αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ - μια από τις πολυπληθέστερες, με τη συμμετοχή 150 συνδικαλιστών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας - έφτασε χτες στον προορισμό της και αμέσως έπιασε δουλιά. Ενημερώθηκε για τις συνθήκες μέσα στις οποίες παλεύει η εργατική τάξη της Συρίας, έμαθε για τις επιπτώσεις από τις ιμπεριαλιστικές απειλές που δέχεται ο συριακός λαός, άρχισε να γνωρίζει την κουλτούρα αυτού του λαού, που έρχεται από χιλιάδες χρόνια πίσω και διατήρησε τη δύναμή της μέσα από φωτιά και σίδερο, ύψωσε μνημεία αναδείχνοντας τη δύναμη του ανθρώπου - δημιουργού.

Τα στελέχη και μέλη της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Συρίας υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη θέρμη τους Ελληνες εργαζόμενους. Είχαν αναρτήσει πανό έξω από το αεροδρόμιο, στη συνέχεια στο ξενοδοχείο των Συριακών Συνδικάτων, όπου κατέλυσε η αποστολή, τους μοίρασαν λουλούδια.

Στο γεύμα που ακολούθησε, ο εκπρόσωπος των Συριακών Συνδικάτων Αχμέτ Χαμπάμπ καλωσόρισε τους Ελληνες εργαζόμενους, σημειώνοντας πως αυτή η αποστολή αλληλεγγύης δίνει δύναμη στους Σύρους εργαζόμενους που παλεύουν ενωμένοι και ανυπόταχτοι απέναντι στις προσπάθειες των Αμερικανών ιμπεριαλιστών να ελέγξουν την περιοχή. Το απόγευμα, η αποστολή, συνοδευόμενη από την ηγεσία των Συριακών Συνδικάτων, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο όρος Γασιούν στους πρόποδες του οποίου «απλώνεται» η Δαμασκός.

Η χτεσινή πρώτη ημέρα της αποστολής ολοκληρώθηκε με την συνάντηση και συζήτηση που έγινε στα γραφεία των Συριακών Συνδικάτων, στη Δαμασκό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ