Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΕΝΓΕ
Σταθερά στο δρόμο της συναίνεσης

Η αδράνεια της πλειοψηφίας της ηγεσίας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η σύμπλευση με την πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού στην Υγεία, αναδείχτηκε χτες κατά τη διάρκεια του Γενικού Συμβουλίου (ΓΣ) της Ομοσπονδίας.

Μετά από ένα καλοκαίρι πλήρους αδράνειας, η πλειοψηφία της ηγεσίας συγκάλεσε για χτες ΓΣ εφ' όλης της ύλης (εφημερίες, προσλήψεις προσωπικού και άλλα τρέχοντα προβλήματα του κλάδου), καθαρά προσχηματικά, αφού κουβέντα δεν είχε να πει η πλειοψηφία για τις αιτίες που παράγουν τα προβλήματα, την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και στήριξης του ιδιωτικού τομέα της Υγείας. Αποτέλεσμα ήταν να επαναφέρει η πλειοψηφία το γνωστό πλαίσιο αιτημάτων της, που δεν απαντά στην ουσία των προβλημάτων της Υγείας και των γιατρών, αλλά επιχειρεί τη διαχείριση της υπάρχουσας μιζέριας. Στα πλαίσια αυτά, η πλειοψηφία της ΟΕΝΓΕ αποφάσισε να ...παροτρύνει τις κατά τόπους Ενώσεις Γιατρών να πάρουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις το 5ημερο 6 - 11 Νοέμβρη.

Απ' την πλευρά του ο εκπρόσωπος της «Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών» άσκησε κριτική για την αποσπασματικότητα των αιτημάτων της πλειοψηφίας. Τόνισε την ανάγκη να αναδειχτούν οι αιτίες που προκαλούν τα προβλήματα, που δεν είναι άλλες απ' την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης. Να γίνει πλατιά συζήτηση στους γιατρούς, ώστε να γίνει κατανοητό ότι η επίθεση που δέχονται είναι ανάλογη της επίθεσης που δέχονται όλοι οι εργαζόμενοι και να υπάρξει συντονισμός της δράσης αφού οι πολιτικές που τους πλήττουν είναι κοινές. Να αγωνιστούν για δωρεάν αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ