Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η αναίδεια των ενόχων

Γρηγοριάδης Κώστας

Την ώρα που το αδιέξοδο με τη διαχείριση των απορριμμάτων και της λυματολάσπης της Ψυττάλειας κοντεύει να πνίξει ολόκληρη την Αττική, ο ένας μετά τον άλλον, οι υπαίτιοι αυτής της τραγωδίας, είτε σιωπούν, είτε προσπαθούν να αποποιηθούν τις τεράστιες ευθύνες τους, αντί - τουλάχιστον - να κάνουν την αυτοκριτική τους και να σκύψουν στο πρόβλημα.

Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει η στάση των διοικούντων του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ), οι οποίοι ισχυρίστηκαν - ούτε λίγο ούτε πολύ - ότι δε φέρουν καμία ευθύνη, επειδή... εκλέχτηκαν μόλις πριν 1,5 μήνα! «Ξεχνούν», βέβαια, ότι ο ΕΣΔΚΝΑ, εδώ και δέκα τουλάχιστον χρόνια, διοικείται από τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ, οι οποίες σιγοντάρησαν τις επιλογές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ: Και για την αποτελμάτωση του Περιφερειακού σχεδιασμού που προέβλεπε την κατασκευή τριών Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Απορριμμάτων. Και για τη διατήρηση του Θριασίου Πεδίου σε μοναδικό αποδέκτη του συνόλου των σκουπιδιών που παράγονται στην Αττική. Και για την εμπλοκή των ιδιωτών στις καθημερινές εργασίες διάθεσης των απορριμμάτων.

Αλλωστε, μόλις πρόσφατα, οι ίδιοι αποκάλυψαν, ότι η σύμβαση για την εναπόθεση της λυματολάσπης στο ΧΥΤΑ των Ανω Λιοσίων, που υπέγραψε το 1999 ο ΕΣΔΚΝΑ με την ΕΥΔΑΠ και το Δήμο Ανω Λιοσίων, έγινε κάτω από πολιτική πίεση της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

`Η πρέπει να έχουν μεγάλη αναίδεια, λοιπόν, ή περνούν τον ελληνικό λαό για ηλίθιο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ