Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ: «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε "ιστορική" την απόφαση για τη δημιουργία της Ακαδημίας, καθώς η γνώση αποτελεί βάθρο της δημοκρατίας. Τόνισε ότι ο συνδικαλισμός καλείται να παλέψει για ένα διαφορετικό ρόλο, "να ανοίξει έναν εναλλακτικό δρόμο απέναντι στην πολιτική της νεοφιλελεύθερης ανάπτυξης. Πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα του εξανθρωπισμού της παγκοσμιοποίησης"» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

Η ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας τόνισε ότι "οι Ελληνες εργαζόμενοι χρειάζονται και αξίζουν την καλύτερη δυνατή συνδικαλιστική εκπροσώπηση και η Ακαδημία θα συμβάλει αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση"» (το ρεπορτάζ στη «ΧΩΡΑ»).

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: «Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής (της ΑΔΕΔΥ) επισημάνθηκε ότι το "θέμα του ωραρίου" έχει πολυπαραμετρική διάσταση και απαιτεί ολοκληρωμένη μελέτη και υπεύθυνο διάλογο» (το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΠΙΟ ΦΤΗΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ: «Ολοήμερα σχολεία στην επαρχία αναγκάζονται να αναστείλουν τη λειτουργία τους. Είναι γνωστή η ρήση ότι όπου ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή. Το υπουργείο Παιδείας ίσως θα πρέπει να απαντήσει αυτή τη φορά τι συμβαίνει εκεί που κλείνει (έστω και) ένα σχολείο» (από το κύριο άρθρο στο «ΒΗΜΑ»).

ΚΑΙ ΩΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ: «Σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία των πανεπιστημίων προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Επί τούτου συγκροτήθηκε επιτροπή οκτώ έγκριτων πανεπιστημιακών (...) η οποία θα αναδείξει τα πολυεπίπεδα προβλήματα των ΑΕΙ προτείνοντας αλλαγές στο γηρασμένο θεσμικό πλαίσιο (...) μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν στην πρώτη γραμμή βρίσκονται το πρόβλημα των "αιώνιων" φοιτητών, το σύστημα εκλογής των πρυτανικών αρχών, το πανεπιστημιακό άσυλο, το μοναδικό σύγγραμμα» (από το πρώτο θέμα στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ