Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Στο εδώλιο ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας

Από παλιότερη αντιιμπεριαλιστική αντιπολεμική διαδήλωση στην Πάτρα
Από παλιότερη αντιιμπεριαλιστική αντιπολεμική διαδήλωση στην Πάτρα
Με τις κατηγορίες της «παράνομης βίας», της «διατάραξης οικιακής ειρήνης» και της «διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας», ο Τάσος Θεριακής, μέλος του ΚΚΕ και συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, καλείται να δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πάτρας την ερχόμενη Δευτέρα στις 10 Οκτώβρη.

Το ...σφάλμα του, όπως και άλλων αντιιμπεριαλιστών διαδηλωτών, ήταν ότι στις 2 Οκτώβρη του 2002 κατέβασαν την αγγλική σημαία από το βρετανικό Υποπροξενείο, γράφοντας ταυτόχρονα αντιπολεμικά συνθήματα (ΝΑΤΟ - ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ), κατά τη διάρκεια διαδήλωσης του πατραϊκού λαού ενάντια στο σχεδιαζόμενο βρώμικο πόλεμο των ΕυρωΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών κατά του λαού του Ιράκ, με επικεφαλής τις ΗΠΑ και την Αγγλία.

Μάλιστα, για να φτάσουν να καλέσουν σε απολογία και δίκη τον Τ. Θεριακή, χρειάστηκε νωρίτερα να δουλέψει ο χαφιέδικος μηχανισμός της Ασφάλειας, με παραγγελία του τότε αστυνομικού υποδιευθυντή Πάτρας κ. Κατσάρη, προκειμένου να εντοπιστούν οι «ένοχοι».

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ καταδικάζει τη δίωξη του Τ. Θεριακή, απαιτεί άμεσα να σταματήσει και σημειώνει πως πρόκειται για μια δίκη, η οποία «στρέφεται καθαρά κατά του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος της χώρας μας. Είναι συνέχεια μιας σειράς διώξεων φιλειρηνιστών αγωνιστών, που άρχισε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ. Είναι συνέχεια των διώξεων πρωτοπόρων εργατών, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και αγωνιζόμενων νέων».

«Η τρομοκρατία - συνεχίζεται στην ανακοίνωση - είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αντεργατικής επίθεσης και της πολιτικής της ΝΔ, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Ακριβώς για να εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά σχέδια της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και της πλουτοκρατίας στη χώρα, επιδιώκουν να χτυπήσουν με την αστυνομοκρατία, με δίκες (συχνά κατά παραγγελία της αμερικανικής Πρεσβείας), με το χαφιεδισμό και τις απολύσεις σε πρωτοπόρους αγωνιστές, συνολικά την εργατική τάξη, τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ. Ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στηρίζουν πιο ενεργά τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ».

Στη συνέχεια, καλεί «την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία να σπάσουν την τρομοκρατία, να δυναμώσουν την πάλη τους συσπειρωμένοι στο ΠΑΜΕ, στην ΠΑΣΥ και τις αγωνιστικές συσπειρώσεις που στηρίζει το ΚΚΕ σε δήμους και νομαρχίες».

Και τονίζει καταλήγοντας: «Να βγάλουν συμπεράσματα και να εγκαταλείψουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να αγνοήσουν το ΣΥΝ που τους σιγοντάρει. Να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, γιατί είναι εγγύηση για την οργάνωση της πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας για τη Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ