Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ»
«Μακεδονομάχος» ο Κ. Παπούλιας

Στην αδιέξοδη πολιτική της ονοματολογίας σε ό,τι αφορά το πρόβλημα με την ΠΓΔΜ επιμένει ο Κ. Παπούλιας, ξαναζεσταίνοντας γνωστά μισαλλόδοξα συνθήματα των «μακεδονομάχων».

Από τη Θεσσαλονίκη, όπου μίλησε στη διάρκεια τελετής επίδοσης ξιφών σε νέους αξιωματικούς της Στρατιωτικής Σχολής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι ευρισκόμενος «στην καρδιά της Μακεδονίας δεν μπορώ παρά να σκεφθώ τις επιθέσεις, τις φραστικές επιθέσεις που δέχεται αυτή η γη και οι πολίτες της Μακεδονίας από αυτούς που προσπαθούν να φαλκιδέψουν την ιστορία της». Και συνέχισε ακάθεκτος: «Εμείς είμαστε εδώ για να τονίσουμε ότι η Μακεδονία ήταν πάντοτε ελληνική και παραμένει και θα παραμείνει ελληνική και θα πρέπει αυτοί οι κύριοι να υιοθετήσουν άλλες συμπεριφορές. Συμπεριφορές καλής γειτονίας και συνεργασίας. Θα είναι για το καλό τους και μπορώ να προσθέσω ότι θα είναι για το αμοιβαίο καλό».

Από το γραφείο του προέδρου της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι το σχόλιο ήταν το εξής: «Η θέση της χώρας μας είναι γνωστή. Τέτοιου είδους δηλώσεις δε συμβάλλουν στην καλλιέργεια σχέσεων καλής γειτονίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ