Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
28η Οκτωβρίου...

Σας θυμίζει κάτι;

Του Αργ. Δερμεντζόγλου από το «Ποντίκι»

ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΓΛΟΥ

Του Αργ. Δερμεντζόγλου από το «Ποντίκι»
Ουδείς κίνδυνος εις τα βόρεια σύνορα της χώρας!

Την διαβεβαίωσιν έδωσεν αυτοπροσώπως, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα.

Για την όποια ανησυχία του πληθυσμού ευθύνεται η καχυποψία που κατατρέχει τον ελληνικό λαό και η τάση του να τα συσχετίζει όλα.

Τα πράγματα είναι απλά και μην πάει το μυαλό σας στις πάλαι πότε γνωστές συνταγές του «διαίρει και βασίλευε».

Πήραν μία απόφαση οι ΗΠΑ να «ανεξαρτητοποιηθεί» το Κόσσοβο, για να βρουν τη λευτεριά τους οι Αλβανοί εκ των κατοίκων του. Δε σχετίζεται αυτό με την άλλη απόφασή τους που αφορά στο όνομα της Μακεδονίας, στην οποία επίσης κατοικούν Αλβανοί. Εξάλλου, Αλβανοί κατοικούν ως εργαζόμενοι και στην Ελλάδα. Και ουδείς Αμερικανός διατύπωσε πρόταση για ανεξαρτητοποίηση των Μεσογείων, επειδή εκεί κατοικούν και Αρβανίτες. Μην τα κάνετε όλα μύλο.

Αι συμμαχικαί δυνάμεις ελέγχουν απόλυτα την περιοχή. Ηδη αναπτύσσονται αμερικανικά στρατεύματα σε Βουλγαρία, Ρουμανία, ενώ το πρόβλημα της διεκδίκησης 100 νησίδων από την Τουρκία λύνεται με ανάθεση της διοικήσεως του Αιγαίου στον αμερικανικό στόλο.

Αρραγές και το εσωτερικό μέτωπο.

Μετά την αποφασιστική παρέμβαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, αι δυνάμεις της ανωμαλίας απεσύρθησαν. Ο,τι βλέπετε στα τηλεπαράθυρα δεν είναι παρά οι επιθανάτιοι σπασμοί του τέρατος. Το μήνυμα του πρωθυπουργού σαφές: Εγώ κρατάω το ταμείο.

Αισιόδοξες οι εξελίξεις και εις τον διεθνή χώρο. Κλεισμένοι στα μπουντρούμια ενός λονδρέζικου κάστρου οι ηγέτες της ΕΕ εξαναγκάστηκαν, κάτω από την αποφασιστική πίεση της υπό τους Πρόντι και Λαφοντέν «νέας αριστεράς» να συνομολογήσουν ότι για τα θύματα της παγκοσμιοποίησης θα υπάρξει ειδικό ταμείο αλληλεγγύης. Πάσα ταύτιση με πτωχοκομεία του παρελθόντος κρίνεται ως τυχαία. Η νέα πολιτική προοπτική της Ευρώπης, που ανταποκρίνεται στην ως γνωστόν σύγχρονη αριστερή στρατηγική της Λισαβόνας δεν προβλέπει χώρο για επιδοτούμενους ανέργους. Οστις αρτιμελής οφείλει να συνεισφέρει στην επίτευξη των στόχων της ανταγωνιστικότητας. Τα 3 ευρώ ωρομίσθιο είναι σαφώς περισσότερα από τα 2 δολάρια, με τα οποία ζουν αρκετά εκατομμύρια ανά την υφήλιο.

Οχι; Μα πού ζείτε; Ο Αξονας του κακού είναι άλλος πλέον. Εξάλλου, το «φενκ σούι» των ημερών σάς επιβάλλει να κάνετε θετικές σκέψεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ