Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό

Ανακοίνωση με αφορμή την κοινωνική έκρηξη στη Γαλλία

Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η πολιτική απάνθρωπης εκμετάλλευσης και περιθωριοποίησης τμημάτων του λαού είναι οι αιτίες για την κοινωνική έκρηξη στη Γαλλία, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη.

Σημειώνει: «Τα πρόσφατα δραματικά γεγονότα στη Γαλλία φανερώνουν με τον πλέον έντονο τρόπο τα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα, της φτώχειας, της ανεργίας, των κραυγαλέων κοινωνικών ανισοτήτων, του ρατσισμού, που ταλανίζουν ακόμη τα αναπτυγμένα οικονομικά κράτη. Τα προβλήματα αυτά είναι η πραγματική αιτία της κοινωνικής έκρηξης που γνώρισε η Γαλλία τις τελευταίες μέρες. Οι απελπισμένοι νέοι των προαστίων των γαλλικών πόλεων επιζητούν, με απρόσφορο και λαθεμένο βέβαια τρόπο, τα αυτονόητα: εργασία, παιδεία, υγεία, πολιτισμό, αξιοπρέπεια, ισότιμη και όχι ρατσιστική μεταχείριση.

Οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν επίσης ότι η πολιτική των ιμπεριαλιστικών στρατιωτικών επεμβάσεων (όπως έγινε στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στην Αφρική, στο Ιράκ και αλλού) που στόχο έχει την καταλήστευση του πλούτου και του μόχθου των λαών συνοδεύεται πάντοτε από μια πολιτική απάνθρωπης εκμετάλλευσης ακόμα και περιθωριοποίησης τμημάτων του λαού καθώς και από μια πολιτική σκληρής καταστολής στο ίδιο το εσωτερικό των ιμπεριαλιστικών κρατών».

Η ΕΕΔΥΕ, καταλήγει η ανακοίνωση, «καλεί τον ελληνικό λαό, μαζί και τους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας, να αγωνιστούν ενωμένοι για μια καλύτερη ζωή, για έναν κόσμο χωρίς ρατσιστικές διακρίσεις, χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, πολέμους και εκμετάλλευση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ