Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΥΕ
Καταδίκη του εγκλήματος

Το έγκλημα των αμερικανικών κατοχικών δυνάμεων σε βάρος του ιρακινού λαού με χημικά όπλα - όπλα μαζικής καταστροφής - που χρησιμοποίησαν για να καταλάβουν την πόλη Φαλούτζα στο Ιράκ καταδικάζει η ΕΕΔΥΕ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου. Σε αυτή σημειώνεται: «Η ανθρωπότητα ξαναζεί σκηνές φρίκης που αναβίωσαν από τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών κατά των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ και παλαιότερα στην Ιαπωνία (ρίψη ατομικών βομβών) και Βιετνάμ με τις βόμβες Ναπάλμ.

Στον πρώτο πόλεμο κατά του Ιράκ το 1991, οι ΗΠΑ έκαναν χρήση πυρηνικών όπλων (απεμπλουτισμένο ουράνιο) ενσωματώνοντάς τα σε συμβατικά όπλα αλλά και χρήση χημικών βομβών κατά της Βασόρας.

Σήμερα αποκαλύφθηκε από τον Αμερικανό στρατιώτη Τζον Ενγκλχαρτ, μέλος των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων που έλαβε μέρος στις μάχες στη Φαλούτζα, το έγκλημα που διέπραξαν εκεί με τη χρήση βομβών λευκού φωσφόρου και Ναπάλμ όπου έχασαν τη ζωή τους με φρικιαστικό τρόπο χιλιάδες άνθρωποι.

Το νέο αμερικανικό δόγμα του «προληπτικού» πολέμου περιφρονεί τις διεθνείς συνθήκες για την απαγόρευση χρήσης των χημικών και πυρηνικών όπλων (1972 Σύμβαση της Γενεύης, 1985 πλήρης απαγόρευση χημικών και βιολογικών όπλων) και το δικαίωμα των λαών για την ειρήνη, όχι μόνο προσπαθούν να καταργήσουν τους όρους «χημικά όπλα» και «πυρηνικά όπλα» αλλά τα ενσωματώνουν στα συμβατικά.

Την πλαστογραφία και την ενσωμάτωση αυτή των χημικών και πυρηνικών στα συμβατικά όπλα, οι Αμερικανοί την προβάλλουν ως αναγκαία για να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των συμβατικών όπλων.

Τα γεράκια του Πενταγώνου και η αμερικανική κυβέρνηση δε διστάζουν να χρησιμοποιούν τα πλέον καταστροφικά όπλα και να διαπράττουν εγκλήματα κατά των λαών, παίζοντας όχι μόνο το ρόλο του κρατικού τρομοκράτη αλλά και το ρόλο του πυρηνικού τρομοκράτη προκειμένου να υπερασπίσουν τα άνομα συμφέροντά τους.

Είναι φανερό ότι τα όπλα μαζικής καταστροφής που δε βρέθηκαν στο Ιράκ, τα χρησιμοποίησαν αυτοί που πραγματικά τα κατέχουν, οι κατακτητές, κατά του ιρακινού λαού.

Η αντίσταση με τη συντονισμένη δράση του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος μαζί με τους λαούς μπορούν να βάλουν φρένο στα εγκληματικά σχέδια των ιμπεριαλιστών και να διαφυλάξουν την ειρήνη και το μέλλον της ανθρωπότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ