Τρίτη 14 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι του ΑΠΘ αναφορικά με τις σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα στο Νομό Θεσσαλονίκης, με μεγαλύτερη αυτή των 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 9.26 το βράδυ της Κυριακής στα νότια της λίμνης Βόλβης.

Το επίκεντρο των σεισμικών δονήσεων εντοπίζεται 55 χιλιόμετρα ανατολικά της Θεσσαλονίκης μεταξύ των συνοικισμών Νέας Μαδύτου, Μελισσουργού και Βαρβάρας. Οι σεισμολόγοι δηλώνουν πως το συγκεκριμένο ρήγμα βρίσκεται μεν πάνω στη Σερβομακεδονική ζώνη, δεν είναι όμως το ίδιο ρήγμα που έδωσε του σεισμούς του 1978, αφού αυτό εντοπίζεται μεταξύ της Λίμνης Βόλβης και του Αγίου Βασιλείου.

Οι σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές στις περιοχές της Βόρειας Χαλκιδικής κυρίως στον Πολύγυρο, την Αρναία, την Ασπροβάλτα, τον Σταυρό, την Ιερισσό, όπως επίσης και στην περιοχή των Σερρών. Οπως δηλώνουν οι σεισμολόγοι, όλα δείχνουν πως η δόνηση της Κυριακής εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του σεισμού της Αρναίας που σημειώθηκε στις 4 Μάη του 1995.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ