Τρίτη 14 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΥΦΛΩΝ
Οι μηχανισμοί διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα

Στις εκλογές του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, που έγιναν την περασμένη Κυριακή, ψήφισαν 1.165 - 60 περισσότεροι απ' τις προηγούμενες εκλογές - και είχαμε 1.125 έγκυρα και 37 άκυρα και λευκά.

Η παράταξη της «Πλατιάς Δημοκρατικής Συνεργασίας» πήρε 834 ψήφους και 7 έδρες. Η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση -Συνεργαζόμενοι (ΕΣΚ-Σ) πήρε 192 ψήφους και 1 έδρα. Η Νέα Προοπτική πήρε 99 ψήφους και 1 έδρα. Στην Αθήνα η ΕΣΚ-Σ πήρε 145 ψήφους και ποσοστό 31% όπως και στις προηγούμενες εκλογές, ενώ πανελλαδικά πήρε 17,5%. Το εκλογικό αποτέλεσμα ουσιαστικά διαμόρφωσαν οι ενώσεις στην επαρχία που είναι μηχανισμός παραγωγής ψήφων για την κυβερνητική παράταξη, μια και εκεί γράφουν τον οποιοδήποτε έχει πρόβλημα όρασης ακόμα και αυτόν που έχει προβλήματα λόγω ηλικίας. Γι' αυτό και ο μέσος όρος ηλικίας ξεπερνάει τα 70 χρόνια.

«Στις εκλογές αυτές, δήλωσε μιλώντας στο "Ρ" ο Χ. Χουρδάκης μέλος της ΕΣΚ-Σ, ολοκληρώθηκε το σχέδιο που υπήρχε προεκλογικά που στήριξαν οι ηγεσίες των δύο άλλων παρατάξεων για τον πάση θυσία περιορισμό της δράσης και δύναμης της ΕΣΚ-Σ . Από την παραγωγή και διακίνηση άκυρων ψηφοδελτίων και τρομοκρατία, παροχολογία στις παραμονές των εκλογών, γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς κινητοποίησης μηχανισμών για τη χειραγώγηση των ψηφοφόρων. Αποκορύφωμα ήταν η απόφαση της πλειοψηφίας της εφορευτικής επιτροπής λίγο πριν αρχίσουν οι κάλπες να απορρίψει την ένσταση της ΕΣΚ-Σ όσον αφορά τα ψηφοδέλτια για τη Συνομοσπονδία. Και είχαμε το πρωτοφανές οι εκπρόσωποι των δύο παρατάξεων να θεωρούν έγκυρα τα ψηφοδέλτια για τη Συνομοσπονδία που έχουν σταυρό με στυλό και όχι με την ειδική γραφή των τυφλών, ενώ την ίδια στιγμή ψηφοδέλτια της ΕΣΚ-Σ, λόγω της κατάστασης που είχε εκδηλωθεί προεκλογικά λόγω μικρής διαφοράς στον τρόπο συρραφής, βγήκαν άκυρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ