Τρίτη 14 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρόταση απόρριψης των υπέρογκων τελών

Τα τέλη κοινόχρηστων χώρων απασχόλησαν χτες το Στ` Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Στο δικαστήριο συζητήθηκε χτες η αίτηση 15 καταστηματαρχών της περιοχής Κουκακίου, οι οποίοι ζητούσαν την ακύρωση της απόφασης του Δήμου Αθηναίων με την οποία αυξήθηκαν τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων κατά 900-1000% για το έτος 1999.

Ο εισηγητής Ν. Ντούβας υποστήριξε κατ' αρχάς ότι πρέπει να απορριφθεί η αίτηση ως εκπρόθεσμη. Παράλληλα, εισηγήθηκε ότι σε περίπτωση που το δικαστήριο εισέλθει στην ουσία της υπόθεσης, τότε θα πρέπει να ακυρωθεί η απόφαση του Δήμου Αθηναίων, καθώς η αύξηση είναι πολύ μεγάλη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και ο δήμος υπερέβη τα ακραία όρια της διακριτικής ευχέρειας. Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε για να εκδώσει την απόφασή του.

Να υπενθυμίσουμε ότι με απόφαση του Τμήματος Αναστολών του ΣτΕ τον περασμένο Ιούλιο δικαιώθηκαν πέντε από τους 15 καταστηματάρχες Κουκακίου που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, καθώς μόνο αυτοί προσκόμισαν πλήρη αποδεικτικά στοιχεία για τα τέλη που καλούνται να πληρώσουν.

Το Τμήμα Αναστολών στην απόφασή του ανέφερε ότι σε σχέση με τις αυξήσεις των προηγούμενων χρόνων 1996, 1997 και 1998 που ήταν στα επίπεδα 15% και 10%, το 1999 ήταν αρκετά μεγάλες και άμεση υλοποίηση της απόφασης του Δήμου Αθηναίων θα επιφέρει σοβαρότατο κλονισμό στη δυνατότητα λειτουργίας των επιχειρήσεων, με συνέπεια να προκληθεί βλάβη ανεπανόρθωτη.

Σημειωτέον ότι μετά τη γενική κατακραυγή για τις τεράστιες αυξήσεις στα τέλη κοινόχρηστων χώρων για το 1999, ο Δήμος Αθηναίων για το 2000 δεν τόλμησε να προχωρήσει σε νέες αυξήσεις, ενώ οι επαγγελματίες ζητούν σημαντική μείωση σ' αυτά τα τέλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ